Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (5)
Miha Ocvirk:
Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivu
Neda Martinović:
Antioxidative activity of sinapic acid and its derivatives in model lipid systems
Miha Bahun:
Determinante aktivacije in temperaturne stabilnosti pernizina, serinske proteinaze iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1
Luka Šturm:
Priprava vodotopnega propolisa in proučevanje mehanizmov njegovega delovanja v modelnih vodnih in lipidnih sistemih
Špela Gruden:
Proučevanje fizikalno-kemijskih in funkcionalnih lastnosti proteinov sirotke in njihovih hidrolizatov
Magistrska dela (25)
Anže Slukan:
Razvoj v vodi topnega propolisa z metodo sušenja z razprševanjem in liofilizacijo
Nadja Gornik:
Pristnost brinjevcev in brinjevih jagod na slovenskem tržišču
Rok Opara:
Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinja
David Farčnik:
Kemijska in mikrobiološka stabilnost kvercetina v pripravku iz zavrženih luskolistov čebule
Lana Vidović:
Vpliv fermentacije na vsebnost karotenoidov v ekstraktih mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris
Uroš Jedlovčnik:
Povečanje prehranske vrednosti lanenega olja z uporabo pulzirajočega električnega polja
Katarina Maček:
Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilce
Andreja Kamnik:
Vpliv majhnih organskih molekul iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1 na procese agregacije inzulina
Blaž Jemec:
Izdelava mikrokapsul za uporabo v samoobnovljivih premazih za les in kovino
Majk Banfi:
Stabilizacija proteolitičnih encimov z različnimi nosilnimi sistemi
Kevin Hartman:
Določanje izražanja in aktivne domene encima pernizin v bakterijah vrste Escherichia coli.
Ivana Špehar:
Optimizacija izolacije rekombinantne serinske proteinaze pernizin iz bakterije Streptomyces rimosus
Klara Gregorič:
Interakcije rekombinantnega pernizina z lipidnimi membranami
Vid Kolmanič Bučar:
Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.
Jan Kejžar:
Primerjava prehranskih dopolnil iz alg: antioksidativni potencial in izotopska sestava
Ema Sajovic:
Priprava receptor vezavne domene proteina S virusa SARS-CoV-2 v bakterijah Escherichia coli
Lana Oluić:
Mikrokapsulacija folne in askorbinske kisline v ionotropne hidrogele
Sabina Primožič:
Določanje pristnosti cimeta (Cinnamomum spp.) in mlete paprike (Capsicum annuum) na slovenskem tržišču
Barbara Domevščik:
Morfološka in molekularna identifikacija jamskih mikroalg za potencialno uporabo v biotehnologiji
Tina Tragin:
Vpliv kavitacijskih tehnik na lastnosti tapiokinega škroba
Blaž Trlep:
Priprava kapsulacijskega sistema za stabilizacijo rastlinskih dodatkov v mlečnih izdelkih
Pavle Simić:
Analiza eteričnih olj rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) in lovorja (Laurus nobilis L.) na slovenskem tržišču
Andrijana Damjanović:
Hidrogeli na osnovi ciklodekstrina in izbranih polisaharidov
Anja Marton:
Vpliv lizofosfatidilholina na interakcijo proteina ostreolizina A6 z umetnimi lipidnimi membranami
Tajda Junkar:
Določanje encimske aktivnosti lipaz v ekstraktih semen in kalčkov pri različnih vrednostih pH in temperature
Diplomska dela (7)
Katarina Pišotek:
Interakcije polifenolov z encimi prebavnega trakta
Irenej Šraml:
Interakcije polifenolov s proteini krvne plazme
Gašper Medved:
Uporaba različnih vrst moke in barvil pri 3D tisku izdelkov iz testa
Barbara Domevščik:
Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
Erna Štrumbelj:
Vsebnost kvercetina v rdeči, rumeni in beli čebuli (Allium cepa L.)
Urša Menard:
Aplikacija 3D tiskanja v živilski industriji
Sanja Čermelj:
Uporaba 3D tiskalnika v slaščičarstvu