Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (1)

  1. Doris Kokalj: Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem

MSc theses (20)

  1. Varineja Drašler: Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
  2. Maruša Klančar: Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
  3. Tadeja Ferlan: Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
  4. Ana Marija Gerbič: Pretvorbe biogenih aminov in antioksidantov v Mohantu
  5. Saša Goričar: Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih olj
  6. Špela Gubenšek: Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidov
  7. Anja Pristavec: Primerjava vsebnosti antioksidantov v zelenjavi in sadju z upoštevanjem maloprodajnih cen
  8. Denis Gutirea: Vpliv sintetičnih in biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj
  9. Ana Cimperman: Vpliv solnega stresa na pretvorbe poliaminov v mikrozelenjavi
  10. Sendy Zupanc: Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom CyreneTM
  11. Ines Berdnik: Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinah
  12. Urša Mršnik: Vpliv resveratrola na obstojnost olj
  13. Kaja Jensterle: Antioksidativna aktivnost kaljene pire
  14. Florijan Cajzek: Priprava mlevskih frakcij ječmena in ovsa s povečanim deležem beta-glukanov
  15. Tinka Rešek: Vsebnost in pretvorbe biogenih aminov v izbranih živilih
  16. Rok Mejaš: Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
  17. Manca Ozvatič: Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojo
  18. Petra Lokar: Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
  19. Tina Šaula: Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
  20. Andrijana Kjiroska: Tomato pomace as a source of hydrocolloids for preparation of emulsions

BSc theses (19)

  1. Rok Kuzman: Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
  2. Tina Thaler: Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom
  3. Rok Mejaš: Metabolizem triptofana
  4. Ana Cimperman: Analiza prehranske vrednosti sadja, zelenjave in stročnic
  5. Monika Lah: Neencimsko porjavenje pomarančnega soka
  6. Ana Šipoš: Uporaba izbranih stročnic za pripravo rastlinskih namazov
  7. Tina Pekolj: Uporaba stročnic v ekstrudiranih izdelkih
  8. Lucija Omladič: Rastlinski napitki kot nadomestki mleka
  9. Nika Tašler: Vpliv uživanja stročnic na metabolizem in zdravje
  10. Kristina Muhič: Glutamat, ojačevalec okusa in nevrotransmitor
  11. Nina Šarič: Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatom
  12. Varineja Drašler: Tehnološke in prehranske lastnosti volčjega boba
  13. Mark Kozamernik: Primerjava vsebnosti antioksidantov v frakcijah plevnatega in golega ječmena
  14. Manca Ozvatič: Primerjava vsebnosti beta-glukanov v mlevskih frakcijah plevnatega in golega ječmena
  15. Ana Marija Gerbič: Metabolizem tirozina
  16. Neja Frkal: Prehranski vnos in metabolizem poliaminov
  17. Maruša Štangar: Prehranski in tekmovalni profil vrhunskih judoistov
  18. Nina Pintarič: Uporaba transglutaminaz v živilstvu
  19. Lana Oluić: Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruha