Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (30)
Mateja Srnjak:
Metoda obvladovanja tveganja uporabe tiskarskih barv za tiskanje površine živil
Ines Perčič:
Načrtovanje prehranskega objekta z vidika varnosti živil in gradbeno-tehničnega vidika
Viktorija Mežnar Aubelj:
Načrt preprečevanja razmnoževanja bakterij Legionella v vodovodnem omrežju sistemov zobozdravstvenih stolov v slovenski zdravstveni ustanovi
Klara Kopše Zorko:
Vpliv materialov na število bakterij Legionella spp. v vodovodnih sistemih
Teja Pirnat:
Hrana hišnih živali kot dejavnik tveganja za zdravje njihovih lastnikov
Neža Podvratnik:
Učinkovitost orodij za spodbujanje razkuževanja rok zdravstvenih delavcev, sodelavcev in obiskovalcev zdravstvene ustanove
Urška Šoba:
Analiza učinkovitosti postopkov čiščenja - procesni in higienski vidik
Andreja Prosenjak:
Primerjalna analiza standardov SIST EN ISO 22000:2005 in IFS na področju varnosti živil
Katarina Mazi:
Kompetentnost sanitarnih inženirjev za vodenje sistemov ISO 9001 in ISO 14001 v storitveni dejavnosti
Marko Hirsch:
Primerjava različnih sistemov priprave in distribucije tople vode pri preprečevanju in obvladovanju razmnoževanja bakterije Legionella v vrtcih
Ana Primožič:
Mikrobiološka onesnaženost sadja in zelenjave v trgovskih verigah
Anja Mikuž:
Temperaturna in časovna analiza priprave gotovih jedi v splošni bolnišnici
Valentina Štefančič:
Spodbujevalci higienskega vedenja med zaposlenimi v prehranskem objektu
Andrej Povše:
Analiza higienskega stanja in znanja zaposlenih v kuhinjah osnovnih šol v jugovzhodni Sloveniji med 2006 in 2016
Vanja Prevolšek:
Izpolnjevanje higiensko-tehničnih zahtev ponudnikov hrane v premičnih in/ali začasnih obratih
Maja Štibernik:
Higiensko-tehnični ukrepi na področjih oskrbe s pitno vodo in osebne higiene v Gambiji
Tina Škufca:
Temperatura in higiensko-tehnično stanje potrošnikovega hladilnika
Jena Jamšek:
Quantitative determination of nitrogen cycling functional genes in an aquaponic system
Nastja Žižek:
Zagotavljanje varnosti živil v slovenskih televizijskih kuharskih oddajah
Špela Kisilak:
Potrošnikovo znanje in ravnanje v domači kuhinji ter higiensko stanje kuhinjskih površin in opreme
Bernardka Pulko:
Pregled metod merjenja kulture varnosti hrane in ocena kulture varnosti hrane med zaposlenimi v srednje velikem živilskem podjetju v Sloveniji
Mojca Šetina:
Vedenje, znanje in odnos do zagotavljanja varnosti živil v gostinski dejavnosti
Tina Grča:
Spodbujanje želenega higienskega vedenja v kuhinjah vzgojno-izobraževalnega zavoda
Andreja Zabukovec:
Analiza izvajanja higiene živil na področju degustacij
Anja Kolbl:
Obvladovanje postopkov zaščite živil v izbranem živilskem podjetju
Tjaša Kamnik:
Zagotavljanje varnosti živil med starostniki
Nina Filipič:
Zagotavljanje varnosti živil v kuhinjah študentskih domov
Tina Ščetinec:
Upravljanje s tveganji pri oskrbi s pitno vodo
Špela Strnad:
Zagotavljanje kratkih prehranskih verig
Demir Koštić:
Osveščenost in odnos slovenskega potrošnika do užitnih žuželk in prehranskih izdelkov iz njih
Diplomska dela (1)
Klara Vrtačnik:
Pogled študentov na študentsko prehrano z vidika zdravstvene ustreznosti živil
Druga dela (15)
Vanja Prevolšek, Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Fulfilment of technical and hygienic requirements among street food vendors in Slovenia
Andrej Ovca, Veronika Bulochova, Teja Pirnat, Ellen Evans:
Risk perception and food safety practices among Slovenian pet owners
Mojca Jevšnik Podlesnik, Anja Česen, Marina Šantić, Andrej Ovca:
Food safety knowledge and practices of pregnant women and postpartum mothers in Slovenia
Manca Alič, Andrej Ovca:
SARS-CoV-2
Mateja Pate, Andrej Ovca, Vlasta Jenčič, Marija Žolnir-Dovč, Matjaž Ocepek:
Mycobacteria in aquarium fish
Mateja Čebular, Blaž Confidenti, Petra Kralj Sajovic, Tina Perhaj, Andrej Ovca:
Obvladovanje varnosti živil z usposobljenim posameznikom
Andrej Ovca, Telma Novo, Silvia Sêco, Mojca Jevšnik Podlesnik:
The efficiency of thermal insulating bags during domestic transport of chilled food items
Andrej Ovca, Barbara Rednak, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik, Martin Bauer:
Students' mobile phones - how clean are they?
Mojca Jevšnik Podlesnik, Andrej Ovca, Renata Sabo:
Orodje za zagotavljanje varnosti živil - sistem RASFF
Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Temperature and time impact on food safety in domestic refrigerator
Sarah Milliken, Andrej Ovca, Nadine Antenen, Morris Villarroel, Tjaša Griessler Bulc, Benz Kotzen, Ranka Junge-Berberovic:
Aqu@teach—the first aquaponics curriculum to be developed specifically for university students
Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar:
A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
Mojca Jevšnik Podlesnik, Andrej Kirbiš, Stanka Grebenc, Urška Jamnikar Ciglenečki, Andrej Ovca, Matic Kavčič:
Food safety knowledge among professional food handlers in Slovenia
Andrej Ovca, Nastja Žižek, Mojca Jevšnik Podlesnik:
TV cooking shows—consumer entertainment or education?
Neža Podvratnik, Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Effectiveness of nudge tools to promote hand disinfection among healthcare professionals and visitors in health institution