Številke

Tabela zajema ključne besede vseh zaključnih del, pri katerih oseba sodeluje kot mentor. Ključne besede so urejene po številu ponovitev, največkrat ponovljene na vrhu. Iz ključnih besed z zgornjega dela tabele je mogoče sklepati na tematike, s katerimi se je oz. se mentor ukvarja.

Oseba: Rajko Vidrih

Vseh ključnih besed je 208, ki se skupaj pojavijo 268 krat.
28 ključnih besed (13.46 % vseh) se pojavi večkrat, skupaj 88 krat (32.84 % vseh pojavitev).

PonovitevKljučne besede
Št.%
11x12.5%senzorične lastnosti
7x7.95%skladiščenje
6x6.82%sadje
5x5.68%zelenjava
4x4.55%fenolne spojine, antioksidativni potencial, toplotna obdelava
3x3.41%kemijska sestava, solata, paprika, paradižnik, barva
2x2.27%plinska kromatografija, pekovski izdelki, liofilizacija, topla voda, svetleče diode, flavonoidi, antioksidanti, fizikalno-kemijske lastnosti, jabolka, ekološka pridelava, sadni sokovi, geografsko poreklo, trdota, etilen, poobiralne spremembe, skladiščenje sadja
1xneenergijska sladila, sladkor v živilih, oreščki, živila, oljčno olje, meso, mediteranska prehrana, pšenični izdelki, polioli, saharidi, ribe, zdrav način prehranjevanja, umetna sladila, bučno olje, integrirana pridelava hidroponska pridelava, antioksidativna učinkovitost in vivo, antioksidativna učinkovitost in vitro, trans maščobne kisline, mikrobiološka analiza, kemijska analiza, DPPH*, elektroporacija, visoki tlaki, termična pasterizacija, trans izomeri, delno hidrogenirana olja, policiklični aromatski ogljikovodiki, onesnaževala, praženje, mikroorganizmi, bučna semena, semena, maščobno kislinska sestava, indeks aterogenosti, indeks trombogenosti, encimi, Solanum lycopersicum, vonj, okus, tekstura, videz, kis, instrumentalne metode, skladiščenje jabolk, Braeburn, Fuji, Topaz, Rdeči delišes, jabolčni kis, balzamični kis, polpečene kajzerice, nenasičene maščobe, ohlajevanje, zmrzovanje, fizikalno-kemijske analize, nasičene maščobe, maščobe, alkoholna fermentacija, ocetnokislinska fermentacija, ocetnokislinske bakterije, kajzerica, Zlati delišes, patulin, konvencionalna pridelava, gojenje, Lactuca sativa L., Capsicum annuum L., Solanum lycopersicum L., Capsicum annum, čas obiranja, zelišča, bolezni sodobnega sveta, slovenska prehrana, Lactuca sativa, senzorična kakovost, mikotoksigene plesni, aflatoksin B1, aflatoksin B2, aflatoksin G1, aflatoksin G2, ohratoksin A, mikotoksini, Aspergillus, Penicillium, Alternaria, toksini, vino, mikrobiološki kvar, plesni, Penicillium expansum, mikrobiološka obstojnost, oljka, breskve, vloga soli, tehnološki postopki, razgrenitev, fermentacija, starterske kulture, Olea europaea, listi oljke, kapsaicin, ekstrakcija kapsaicina, sušenje, klorogenska kislina, kapsaicinoidi, rastlinski ekstrakti, lesni poganjki, čili, capsicum, capsicum chinense, konzerviranje namiznih oljk, oljke, funkcionalna živila, sadne ploščice, suho sadje, hranilna sestava, pritrditev bakterij, mikroskopija, površina sadja, kutikula, mejni kot, zeta potencial, klimakterijsko sadje, neklimakterijsko sadje, oljčni listi, odpadna voda, stranski produkti, bioaktivne komponente, oljčne tropine, ekstrakcija, metabolna aktivnost, voski, pomaranče, Scovillova lestvica pekočnosti (SHU), podaljšanje obstojnosti, svetloba, osvetljevanje, LED, kromameter, Ribes nigrum L., črni ribez, vsebnost askorbinske kisline, češnje, Prunus avium L., vroča voda, CIELAB sistem, potapljanje v vročo vodo, tema, kakovost živil, črnoplodna aronija, Aronia mitschurinii, LED diode, vpliv svetlobe, fiziološke spremembe, kaki, Diospyros kaki Thunb., fenilalanin amonijak liaza, antociani, vrste tartufov, hlapne organske spojine, analizne metode, mikroekstrakcija na trdnem nosilcu iz plinaste faze, tartufi, hranilna vrednost, netermične metode, hladna plazma, inaktivacija mikroorganizmov, vitamin C, HS-SPME, masna spektrometrija, poobiralno tretiranje, bioaktivne spojine, skupne fenolne spojine, pigmenti, obsevanje s svetlobo, spekter svetlobe, GC-MS, aromatski profil, valovna dolžina svetlobe, sok aronije