Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (4)
Katarina Šimunović:
Medcelične interakcije bakterije Campylobacter jejuni
Andi Erega:
Interactions between Campylobacter jejuni and Bacillus subtilis
Monika Šporin:
Izboljšanje prehranske vrednosti in trajnosti kruha z dodatkom grozdnih tropin in oljčne pogače
Meta Sterniša:
Possibilities of reducing microbial contamination of common carp (Cyprinus carpio) meat
MSc theses (14)
Špela Zorko:
Kvantifikacija protiadhezijskega učinka izvlečkov navadnega brina (Juniperus communis) pri bakterijah vrste Campylobacter jejuni
Eva Miljevič:
In vitro testiranje učinkovitosti postopkov za zmanjšanje števila bakterij rodu Campylobacter v proizvodnji piščančjega mesa
Janja Ogrizek:
Vpliv pripravkov sivke (Lavandula hybrida) na medcelično signaliziranje in filmotvornost bakterij vrste Campylobacter jejuni
Blaž Grobin:
Vpliv izbranih rastlinskih učinkovin na rast in adhezivnost bakterij rodov Enterococcus in Lactobacillus
Ana Griz:
Vpliv izbranih funkcionalnih dodatkov na lastnosti testa in kruha ter mikrobiološko obstojnost
Gaja Pretnar:
Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
Mitja Kožuh:
Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
Dina Ramić:
Vpliv izbranih rastlinskih pripravkov na medcelično signaliziranje pri bakteriji Campylobacter jejuni
Andreja Jurhar:
Delovanje izvlečkov rastline Peucedanum ostruthium na bakterije vrste Campylobacter jejuni
Ajda Kunčič:
The potential of Sedum roseum (roseroot) root ethanolic extract and its fractions as an antibacterial agent
Teja Jenič:
The use of essential oils for prevention of Salmonella adhesion on the surface of green lettuce (Lactuca sativa L.)
Lucija Podržaj:
Mikrobiološka obstojnost in protimikrobna aktivnost cvetnega prahu osmukanca pri različnih načinih shranjevanja
Sandra Zajkoska:
Karakterizacija biofilma klavniških in okoljskih sevov bakterij Campylobacter jejuni
Valentina Malin:
Vpliv nekonvencionalnih metod ekstrakcije na protimikrobno delovanje izvlečkov koprive (Urtica dioica L.) in koromača (Foeniculum vulgare)
BSc theses (13)
Nika Horvat:
Zveza med protimikrobno in antioksidativno aktivnostjo ter vsebnostjo fenolnih spojin v različnih vrstah medu slovenskega porekla
Maruša Borovšak:
Povezanost adhezivnosti in agregativnosti sevov bakterije Campylobacter jejuni
Taja Vita Petrović:
Protibakterijska učinkovitost etanolnih izvlečkov spomladanske rese (Erica carnea)
Maja Starovič:
Tradicionalne zdravilne in užitne divje rastline Alp in Krasa za zaščito pred črevesnimi okužbami
Ajda Kunčič:
Protimikrobno delovanje etanolnega izvlečka cvetov, listov in stebel rastline Anaphalis margaritacea na bakterije vrste Campylobacter jejuni
Valentina Malin:
Vpliv pripravkov rožmarina in puferiranega kisa na mikrobiološko obstojnost filejev navadnega krapa (Cyprinus carpio)
Eva Miljevič:
Odpornost sevov bakterij vrste Campylobacter jejuni iz naravnega in proizvodnega okolja na protimikrobna zdravila
Janja Ogrizek:
Rastlinski inhibitorji zaznavanja kvoruma patogenih bakterij, prenosljivih s hrano
Matea Radešić:
Vpliv obogatitve pšenične moke z izbranimi dodatki na kinetiko plesnenja kruha
Simon Troha:
Identifikacija mikrobioloških povzročiteljev kvarjenja piva z masno spektrometrijo
Anamarie Žalik:
Protimikrobna aktivnost etanolnih izvlečkov navadne (Urtica dioica) in mrtve koprive (Lamium sp.)
Teja Kikovič:
Protimikrobna učinkovitost izvlečkov rastlin Ecballium elaterium in Cucurbita pepo
Belmin Lisičić:
Protibakterijsko delovanje eteričnega olja poprove mete (Mentha piperita) na govejem mesu