Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Urška Ribič:
Proučevanje razvoja odpornosti različnih sevov bakterij vrste Staphylococcus epidermidis proti didecildimetilamonijevemu kloridu
MSc theses (19)
Sara Goršek:
Vpliv obsevanja jabolk s svetlobo različnih valovnih dolžin na njihov bioaktivni potencial
Dimitrij Vörös:
Proteinski profil bakterije vrste Listeria monocytogenes v biofilmu
Barbara Grum:
Bioaktivne lastnosti ekstraktov mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris
Martina Zlatevska:
Vpliv blage toplotne obdelave plodov breskev na mikrobiološko obstojnost plodov inokuliranih s plesnimi rodu Penicillium
Maruša Borovšak:
Vpliv fenolnih spojin iz jabolka na bakterijsko adhezijo
Gašper Svetelj:
Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)
Mateja Kokalj:
Vpliv različnih vrst medu na bakterijsko adhezijo
Monika Podpac:
Prilagoditev listerij na benzalkonijev klorid
Ema Lovšin:
Protiadhezivna aktivnost kostanjevega in cvetličnega medu ter medu manuke na zobni površini
Anja Zupanc:
Protiadhezivna aktivnost ekstraktov mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris na zobni površini
Dejan Skodič:
Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
Sara Recek:
Bioaktivni učinek koreninskih ekstraktov različnih tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, Fallopia sachalinensis in Fallopia x bohemica)
Domen Malis:
Protimikrobna učinkovitost in biorazgradljivost mešanice naravnih celuloznih vlaken z vgrajenim ZnO.
Urša Vezjak:
Karakterizacija mleka in sira z uporabo stabilnih izotopov lahkih elementov
Blaž Fink:
Vpliv različnih obdelav pire (Triticum spelta) pred kaljenjem na zmanjšanje populacije plesni
Brina Pavlovič:
Adhezija plesni vrste Penicillium expansum
Zala Šturm:
Rast plesni vrste Aspergillus flavus in tvorba aflatoksina B1 v značilnih razmerah za izdelavo suhih salam
Zala Plateis:
Mlečnokislinska fermentacija in mikrobiološka varnost liofiliziranih hišnih čričkov in ličink mokarja
Kaja Ivanc:
Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti
BSc theses (17)
Marija Kosmač:
Kvantifikacija kvasovk in plesni v živilu z metodo SimPlate
Kaja Ivanc:
Protibakterijsko in protiadhezivno delovanje ekstraktov ajdovih in pirinih kalčkov
Nina Šiškovič:
Sestava in lastnosti mikrobne združbe jabolčnega in balzamičnega kisa
Mateja Stipič:
Protibakterijsko delovanje eteričnih olj in hidrolatov izbranih začimbnih rastlin
Vanesa Stenšak:
Protibakterijska aktivnost didecildimetilamonijevega klorida
Zala Šturm:
Protibakterijsko delovanje eteričnega olja cimeta
Brigita Valentinčič:
Protiglivna aktivnost izbranih eteričnih olj
Ema Lovšin:
Vpliv kostanjevega medu na adhezijo bakterij vrste Streptococcus cristatus na zobno površino
Ema Lenarčič:
Vpliv osušitve rok po umivanju na njihovo snažnost
Terezija Jovanovski:
Protibakterijsko delovanje hidrolatov in eteričnih olj izbranih zdravilnih rastlin
Sana Trček:
Preprečevanje bakterijske adhezije na zeleno solato z uporabo hidrolata in eteričnega olja lovorja (Laurus nobilis)
Vanja Koroša:
Vpliv pakiranja na sintezo aflatoksina B1 v živilih
Tina Bekrić:
Protibakterijska aktivnost klorheksidina
Maruša Ravnikar:
Vpliv modre svetlobe na plesni pomembne kot kvarljivci sadja in zelenjave
Suzana Radinović:
Analiza poznavanja higienske prakse v živilskem obratu
Luka Irenej Pečan:
Protibakterijsko in protiadhezivno delovanje ekstraktov konoplje (Cannabis sativa)
Sara Trajkovska:
Biotehnološki in toksikološki vidiki plesni rodu Aspergillus