Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (3)
Zala Zorenč:
Sinteza, sestava in obstojnost antocianinov v plodovih različnih vrst jagodičja
Mateja Šenica:
Vsebnost in vrste fenolov ter cianogenih glikozidov v različnih delih sadnih rastlin
Nina Kunc:
Analiza biokemične sestave plodov in cvetov in njen pomen pri taksonomskem razvrščanju izbranih sort, spontanih križancev in starševskih vrst šipkov (Rosa spp. L.), razširjenih v Sloveniji
Magistrska dela (27)
Lucija Dolinar:
Primerjava vsebnosti fenolnih spojin v različnih napitkih, pripravljenih iz rastline maté (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.)
Sara Hoblaj:
Vpliv kaolina na kakovost grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Refošk'
TINA PERKO:
Vpliv organskega in mineralnega gnojila na vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih paprike (Capsicum annuum L.)
Karla Leko:
Vsebnosti fenolnih spojin v pijačah, pripravljenih iz cvetov črnega bezga (Sambucus nigra L.)
Pia Mihelj:
Bioaktivne snovi v izbranih užitnih samoniklih penušah (Cardamine spp.)
Marjana Košec:
Količina pridelka in vsebnost metabolitov v različno obarvanih plodovih petih sort drobnoplodnega paradižnika (Lycopersicum esculentum L.), gojenega v rastlinjaku
Jana Vrhovnik:
Biokemijske lastnosti listov in gomoljev izbranih sort sladkega krompirja (Ipomoea batatas L.)
Miren Mulvaj-Kopani:
Parametri kakovosti pri ribezih (Ribes spp.) glede na položaj jagod v grozdu
Barbara Kovačič:
Vsebnosti fenolnih spojin v plodovih Lamarckove šmarne hrušice (Amelanchier lamarckii F. G. Schroed.) in njihova obstojnost pri različnih načinih ekstrakcije
Tina Hajdinjak:
Odziv fenolnih spojin v različnih delih lista žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Merlot' na virusno bolezen zvijanja listov
Saša Gačnik:
Vpliv zdravstvenega stanja cepičev ter sredstev za razkuževanje na vsebnost fenolnih spojin v kalusu cepljenk žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cabernet sauvignon'
Katja Jakljevič:
Vpliv postopkov shranjevanja na vsebnosti izbranih primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih nešplje (Mespilus germanica L.)
Matjaž Prus:
Prilagoditev ampelotehnike za žlahtno vinsko trto (Vitis vinifera L.) sorte 'Sauvignon'
Domen Kjuder:
Vpliv sredstev za razkuževanje na tvorbo fenolnih spojin v cepiču, ključu in koreninah cepljenk vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cabernet sauvignon'
Bor Fajdiga:
Razlike v kakovosti med belimi in rdečimi plodovi žlahtnega jagodnjaka (Fragaria x ananassa Duch.)
Jaka Jurečič:
Uspešnost ekstrakcije kaftarne in cikorne kisline ter sorodnih spojin v poparku ameriškega slamnika (Echinacea purpurea (L.) Moench)
Katja Bogovič:
Primerjava kakovosti plodov izbranih sort robide (Rubus fruticosus L.) med različnimi termini obiranja
Janez Jenko:
Odziv vrtnega jagodnjaka (Fragaria X ananassa Duch.) na okuženost s črno pegavostjo jagod (Colletotrichum nymphaeae (Pass.) Aa.)
Mojca Ivanušič:
Vpliv različnih načinov priprave na vsebnost fenolnih spojin v alkoholnih ekstraktih plodov hruške (Pyrus communis L.)
Monica Novljan:
Fruit characteristics and metabolite composition in differently pigmented parts of strawberry fruits (Fragaria x ananassa Duch.)
Eva Mišič:
Testiranje inhibitornega delovanja ekstraktov invazivnih tujerodnih rastlin
Denis Traven:
Primerjava zunanjih in notranjih parametrov kakovosti plodov izbranih starih sort jablane (Malus domestica (Suckow) Borkh.)
Petra Povše:
Primerjava kakovosti plodov starih sort hrušk (Pyrus communis L.)
Daša Podboj:
Kakovost plodov ameriške borovnice (Vaccinium corymbosum) pri različnih načinih shranjevanja
Klemen Trdan:
Biokemijske in morfološke lastnosti rastlin vrtne solate (Lactuca sativa L.), pridelanih na hidroponskem sistemu in v tleh
Alenka Hrovat:
Vpliv vodnih izvlečkov iz japonskega dresnika (Fallopia japonica (Houtt.) Ronse Decraene) na kalitev semen izbranih rastlinskih vrst v laboratorijskih razmerah
Anže Stražar:
Vsebnost nekaterih primarnih metabolitov in skupnih fenolov v izbranih sortah jabolk, kupljenih v spomladanskem in jesenskem času
Diplomska dela (11)
Saša Ogorevc:
Kemična sestava plodov malinjaka (Rubus idaeus L.) in njihova vloga v prehrani ljudi
Eva Plevnik:
Kemična sestava prave robide (Rubus fruticosus L. agg.) in njena uporabnost
Daša Podboj:
Primerjava biokemične sestave plodov žlahtnega jagodnjaka (Fragaria x ananassa Duch.) in navadnega jagodnjaka (Fragaria vesca L.)
Petra Urbanija:
Vsebnosti in zdravilni učinki kemičnih snovi v cvetovih bezga (Sambucus nigra L.)
Veronika Gabrovšek:
Kemična sestava in uporabnost plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.)
Denis Traven:
Prisotnost furanokumarinov v zelenjavi in sadju ter njihovi učinki na zdravje ljudi
Petra Povše:
Primerjava biokemične sestave plodov brusnice (Vaccinium vitis-idaea L.) in veleplodne mahovnice (Vaccinium macrocarpon Aiton.)
Nina Koncilja:
Fenolne spojine v plodovih aronije (Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott) in njihovi zdravilni učinki
Maša Gliha:
Vsebnost sladkorjev, organskih kislin in fenolnih snovi v plodovih nekaterih vrst rodu Sorbus
Urška Libnik:
Kemična sestava in uporabnost plodov navadne kustovnice (Lycium barbarum)
Andrej Ferjančič:
Primerjava različnih tehnologij pridelave trsnih cepljenk (Vitis SP.)