Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (3)
Zala Zorenč:
Sinteza, sestava in obstojnost antocianinov v plodovih različnih vrst jagodičja
Mateja Šenica:
Vsebnost in vrste fenolov ter cianogenih glikozidov v različnih delih sadnih rastlin
Nina Kunc:
Analiza biokemične sestave plodov in cvetov in njen pomen pri taksonomskem razvrščanju izbranih sort, spontanih križancev in starševskih vrst šipkov (Rosa spp. L.), razširjenih v Sloveniji
MSc theses (27)
Lucija Dolinar:
Primerjava vsebnosti fenolnih spojin v različnih napitkih, pripravljenih iz rastline maté (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.)
Sara Hoblaj:
Vpliv kaolina na kakovost grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Refošk'
TINA PERKO:
Vpliv organskega in mineralnega gnojila na vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih paprike (Capsicum annuum L.)
Karla Leko:
Vsebnosti fenolnih spojin v pijačah, pripravljenih iz cvetov črnega bezga (Sambucus nigra L.)
Pia Mihelj:
Bioaktivne snovi v izbranih užitnih samoniklih penušah (Cardamine spp.)
Marjana Košec:
Količina pridelka in vsebnost metabolitov v različno obarvanih plodovih petih sort drobnoplodnega paradižnika (Lycopersicum esculentum L.), gojenega v rastlinjaku
Jana Vrhovnik:
Biokemijske lastnosti listov in gomoljev izbranih sort sladkega krompirja (Ipomoea batatas L.)
Miren Mulvaj-Kopani:
Parametri kakovosti pri ribezih (Ribes spp.) glede na položaj jagod v grozdu
Barbara Kovačič:
Vsebnosti fenolnih spojin v plodovih Lamarckove šmarne hrušice (Amelanchier lamarckii F. G. Schroed.) in njihova obstojnost pri različnih načinih ekstrakcije
Tina Hajdinjak:
Odziv fenolnih spojin v različnih delih lista žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Merlot' na virusno bolezen zvijanja listov
Saša Gačnik:
Vpliv zdravstvenega stanja cepičev ter sredstev za razkuževanje na vsebnost fenolnih spojin v kalusu cepljenk žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cabernet sauvignon'
Katja Jakljevič:
Vpliv postopkov shranjevanja na vsebnosti izbranih primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih nešplje (Mespilus germanica L.)
Matjaž Prus:
Prilagoditev ampelotehnike za žlahtno vinsko trto (Vitis vinifera L.) sorte 'Sauvignon'
Domen Kjuder:
Vpliv sredstev za razkuževanje na tvorbo fenolnih spojin v cepiču, ključu in koreninah cepljenk vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cabernet sauvignon'
Bor Fajdiga:
Razlike v kakovosti med belimi in rdečimi plodovi žlahtnega jagodnjaka (Fragaria x ananassa Duch.)
Jaka Jurečič:
Uspešnost ekstrakcije kaftarne in cikorne kisline ter sorodnih spojin v poparku ameriškega slamnika (Echinacea purpurea (L.) Moench)
Katja Bogovič:
Primerjava kakovosti plodov izbranih sort robide (Rubus fruticosus L.) med različnimi termini obiranja
Janez Jenko:
Odziv vrtnega jagodnjaka (Fragaria X ananassa Duch.) na okuženost s črno pegavostjo jagod (Colletotrichum nymphaeae (Pass.) Aa.)
Mojca Ivanušič:
Vpliv različnih načinov priprave na vsebnost fenolnih spojin v alkoholnih ekstraktih plodov hruške (Pyrus communis L.)
Monica Novljan:
Fruit characteristics and metabolite composition in differently pigmented parts of strawberry fruits (Fragaria x ananassa Duch.)
Eva Mišič:
Testiranje inhibitornega delovanja ekstraktov invazivnih tujerodnih rastlin
Denis Traven:
Primerjava zunanjih in notranjih parametrov kakovosti plodov izbranih starih sort jablane (Malus domestica (Suckow) Borkh.)
Petra Povše:
Primerjava kakovosti plodov starih sort hrušk (Pyrus communis L.)
Daša Podboj:
Kakovost plodov ameriške borovnice (Vaccinium corymbosum) pri različnih načinih shranjevanja
Klemen Trdan:
Biokemijske in morfološke lastnosti rastlin vrtne solate (Lactuca sativa L.), pridelanih na hidroponskem sistemu in v tleh
Alenka Hrovat:
Vpliv vodnih izvlečkov iz japonskega dresnika (Fallopia japonica (Houtt.) Ronse Decraene) na kalitev semen izbranih rastlinskih vrst v laboratorijskih razmerah
Anže Stražar:
Vsebnost nekaterih primarnih metabolitov in skupnih fenolov v izbranih sortah jabolk, kupljenih v spomladanskem in jesenskem času
BSc theses (11)
Saša Ogorevc:
Kemična sestava plodov malinjaka (Rubus idaeus L.) in njihova vloga v prehrani ljudi
Eva Plevnik:
Kemična sestava prave robide (Rubus fruticosus L. agg.) in njena uporabnost
Daša Podboj:
Primerjava biokemične sestave plodov žlahtnega jagodnjaka (Fragaria x ananassa Duch.) in navadnega jagodnjaka (Fragaria vesca L.)
Petra Urbanija:
Vsebnosti in zdravilni učinki kemičnih snovi v cvetovih bezga (Sambucus nigra L.)
Veronika Gabrovšek:
Kemična sestava in uporabnost plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.)
Denis Traven:
Prisotnost furanokumarinov v zelenjavi in sadju ter njihovi učinki na zdravje ljudi
Petra Povše:
Primerjava biokemične sestave plodov brusnice (Vaccinium vitis-idaea L.) in veleplodne mahovnice (Vaccinium macrocarpon Aiton.)
Nina Koncilja:
Fenolne spojine v plodovih aronije (Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott) in njihovi zdravilni učinki
Maša Gliha:
Vsebnost sladkorjev, organskih kislin in fenolnih snovi v plodovih nekaterih vrst rodu Sorbus
Urška Libnik:
Kemična sestava in uporabnost plodov navadne kustovnice (Lycium barbarum)
Andrej Ferjančič:
Primerjava različnih tehnologij pridelave trsnih cepljenk (Vitis SP.)