Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Martina Oder: Ugotavljanje intenzivnosti pritrjevanja bakterij vrste Legionella pneumophila na površine materialov za vodovodne napeljave

Magistrska dela (25)

  1. Mateja Stare: Prisotnost mikroorganizmov v proizvodnji plastičnih izdelkov in ugotavljanje njihove potencialne zmožnosti biorazgradnje
  2. Urška Šunta: Sprememba mikrobiološke slike črne vode ob njenem čiščenju z algami
  3. Igor Strmšek: Pojavnost parazitov v iztrebkih psov, najdenih na javnih površinah
  4. Maša Ceglar: Primerjava dveh metod za ugotavljanje prisotnosti bakterije Escherichia coli v vodi Podpeškega in Rakiškega jezera in dokazovanje njenih virulentnih sevov
  5. Kristina Rakuša Krašovec: Pojavnost bakterije Helicobacter pylori v prebavnem traktu človeka v povezavi z njegovim življenskim slogom
  6. Janja Kolenc: Spremljanje dejavnikov tveganja ob zdravljenju kirurških ran pri pacientih z vstavljeno endoprotezo
  7. Irena Križman Jerlah: Prisotnost gliv v kopalni vodi, na površinah in v zraku bazenskih kopališč
  8. Mirjana Dražetič: Prisotnost po Gramu negativnih bakterij v javnih bazenskih kopališčih in njihova odpornost proti antibiotikom
  9. Tanja Rejc: Prisotnost mikroorganizmov, črnega ogljika in ogljikovega dioksida v zraku notranjih prostorov vrtcev v Zasavju
  10. Tatjana Blažić: Pojavnost okužb opeklinskih ran
  11. Nina Suhadolc Milković: Izbruh kolonizacij pri pacientih s proti karbapenemom odporno bakterijo Pseudomonas putida na oddelku za internistično onkologijo
  12. Dominika Žagar: Pojavnost proti antibiotikom odpornih bakterij na oblačilih vzgojiteljic v vrtcu
  13. Ana Primožič: Mikrobiološka onesnaženost sadja in zelenjave v trgovskih verigah
  14. Lea Kikec: Higiensko-tehnična ustreznost delovnega procesa v vzgojno varstveni ustanovi Lendava, s poudarkom na higienski ustreznosti oblačil vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic
  15. Nina Mavrič: Ugotavljanje antioksidativnih in protimikrobnih lastnosti ekstrakta jabolčnih olupkov, ki ga lahko dodajamo hitozanskemu premazu za živila
  16. Nika Lovrač: Protimikrobno delovanje kisov in ocetne kisline
  17. Lucija Pirc: Ugotavljanje varne priprave živil v domači kuhinji
  18. Petra Fajs: Prisotnost bakterije Escherichia coli in drugih skupin mikroorganizmov v različnih fazah predelave komposta
  19. Katja Fefer: Vpliv bisfenolov na rast alge Chlorella vulgaris in vzpostavljanje kokultur z bakterijami za povečanje algne biomase
  20. Špela Kisilak: Potrošnikovo znanje in ravnanje v domači kuhinji ter higiensko stanje kuhinjskih površin in opreme
  21. Ana Marija Jeler: Vpliv sestave hitozanskega premaza na rast plesni Penicillium expansum in tvorbo toksina - patulina
  22. Manca Avsec: Vpliv povečane uporabe razkužil na površinah javnih objektov na bakterijsko odpornost
  23. Maja Novak: Pojavnost proti antibiotikom odpornih sevov bakterije Escherichia coli v površinskih vodah
  24. Nina Filipič: Zagotavljanje varnosti živil v kuhinjah študentskih domov
  25. Tanja Elezović: Varno ravnanje z odpadki iz zdravstva v laboratoriju 3. stopnje biološke varnosti

Diplomska dela (4)

  1. Janja Ručna: Ugotavljanje prisotnosti kvasovk, plesni in aflatoksina M1 v mleku in mlečnih izdelkih
  2. Sebastjan Lukač: Obdelovanje površin kovin za kontrolirano adhezijo bakterij
  3. Petra Mihovec: Ugotavljanje mikrobiološke kakovosti surovega mleka s standardnimi metodami inpostopkom rida R count
  4. Andreja Primožič: Pojavnost in mnenje študentov Zdravstvene fakultete o okužbi z virusom SARS-CoV-2

Druga dela (11)

  1. Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger: The microbiological quality of raw milk after introducing the two day's milk collecting system
  2. Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger: The presence of some pathogen micro organisms, yeasts and moulds in cheese samples produced at small dairy-processing plants
  3. Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger: The microbiological quality of some critical control points in the cheese production of individual Slovenian cheese-markers
  4. Dominika Žagar, Anamarija Zore, Karmen Godič Torkar: The occurrence of antibiotic-resistant bacteria on the clothes of nursery teachers in daycare centres
  5. Davor Kovačević, Rok Pratnekar, Karmen Godič Torkar, Jasmina Salopek, Goran Dražić, Anže Abram, Klemen Bohinc: Influence of polyelectrolyte multilayer properties on bacterial adhesion capacity
  6. Karmen Godič Torkar, Martina Oder: The influence of temperature, disinfection and water softening of drinking water on the multiplication of Legionella pneumophila
  7. An Galičič, Natalija Kranjec, Andrej Kirbiš, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik: Consumer's attitude and manipulation of raw milk from milk vending machines
  8. Mira Dražetić, Irena Križman Jerlah, Karmen Godič Torkar: Prepoznavanje nekaterih mikrobioloških dejavnikov tveganja v javnih bazenskih kopališčih
  9. Karmen Godič Torkar, Rok Fink: Potential applications of rapid microbiological methods for detection of antibiotic residues in wastewater, surface and well water
  10. Andrej Ovca, Barbara Rednak, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik, Martin Bauer: Students' mobile phones - how clean are they?
  11. Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar: A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home