Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Martina Oder:
Ugotavljanje intenzivnosti pritrjevanja bakterij vrste Legionella pneumophila na površine materialov za vodovodne napeljave
Magistrska dela (25)
Mateja Stare:
Prisotnost mikroorganizmov v proizvodnji plastičnih izdelkov in ugotavljanje njihove potencialne zmožnosti biorazgradnje
Urška Šunta:
Sprememba mikrobiološke slike črne vode ob njenem čiščenju z algami
Igor Strmšek:
Pojavnost parazitov v iztrebkih psov, najdenih na javnih površinah
Maša Ceglar:
Primerjava dveh metod za ugotavljanje prisotnosti bakterije Escherichia coli v vodi Podpeškega in Rakiškega jezera in dokazovanje njenih virulentnih sevov
Kristina Rakuša Krašovec:
Pojavnost bakterije Helicobacter pylori v prebavnem traktu človeka v povezavi z njegovim življenskim slogom
Janja Kolenc:
Spremljanje dejavnikov tveganja ob zdravljenju kirurških ran pri pacientih z vstavljeno endoprotezo
Irena Križman Jerlah:
Prisotnost gliv v kopalni vodi, na površinah in v zraku bazenskih kopališč
Mirjana Dražetič:
Prisotnost po Gramu negativnih bakterij v javnih bazenskih kopališčih in njihova odpornost proti antibiotikom
Tanja Rejc:
Prisotnost mikroorganizmov, črnega ogljika in ogljikovega dioksida v zraku notranjih prostorov vrtcev v Zasavju
Tatjana Blažić:
Pojavnost okužb opeklinskih ran
Nina Suhadolc Milković:
Izbruh kolonizacij pri pacientih s proti karbapenemom odporno bakterijo Pseudomonas putida na oddelku za internistično onkologijo
Dominika Žagar:
Pojavnost proti antibiotikom odpornih bakterij na oblačilih vzgojiteljic v vrtcu
Ana Primožič:
Mikrobiološka onesnaženost sadja in zelenjave v trgovskih verigah
Lea Kikec:
Higiensko-tehnična ustreznost delovnega procesa v vzgojno varstveni ustanovi Lendava, s poudarkom na higienski ustreznosti oblačil vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic
Nina Mavrič:
Ugotavljanje antioksidativnih in protimikrobnih lastnosti ekstrakta jabolčnih olupkov, ki ga lahko dodajamo hitozanskemu premazu za živila
Nika Lovrač:
Protimikrobno delovanje kisov in ocetne kisline
Lucija Pirc:
Ugotavljanje varne priprave živil v domači kuhinji
Petra Fajs:
Prisotnost bakterije Escherichia coli in drugih skupin mikroorganizmov v različnih fazah predelave komposta
Katja Fefer:
Vpliv bisfenolov na rast alge Chlorella vulgaris in vzpostavljanje kokultur z bakterijami za povečanje algne biomase
Špela Kisilak:
Potrošnikovo znanje in ravnanje v domači kuhinji ter higiensko stanje kuhinjskih površin in opreme
Ana Marija Jeler:
Vpliv sestave hitozanskega premaza na rast plesni Penicillium expansum in tvorbo toksina - patulina
Manca Avsec:
Vpliv povečane uporabe razkužil na površinah javnih objektov na bakterijsko odpornost
Maja Novak:
Pojavnost proti antibiotikom odpornih sevov bakterije Escherichia coli v površinskih vodah
Nina Filipič:
Zagotavljanje varnosti živil v kuhinjah študentskih domov
Tanja Elezović:
Varno ravnanje z odpadki iz zdravstva v laboratoriju 3. stopnje biološke varnosti
Diplomska dela (4)
Janja Ručna:
Ugotavljanje prisotnosti kvasovk, plesni in aflatoksina M1 v mleku in mlečnih izdelkih
Sebastjan Lukač:
Obdelovanje površin kovin za kontrolirano adhezijo bakterij
Petra Mihovec:
Ugotavljanje mikrobiološke kakovosti surovega mleka s standardnimi metodami inpostopkom rida R count
Andreja Primožič:
Pojavnost in mnenje študentov Zdravstvene fakultete o okužbi z virusom SARS-CoV-2
Druga dela (11)
Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger:
The microbiological quality of raw milk after introducing the two day's milk collecting system
Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger:
The presence of some pathogen micro organisms, yeasts and moulds in cheese samples produced at small dairy-processing plants
Karmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger:
The microbiological quality of some critical control points in the cheese production of individual Slovenian cheese-markers
Dominika Žagar, Anamarija Zore, Karmen Godič Torkar:
The occurrence of antibiotic-resistant bacteria on the clothes of nursery teachers in daycare centres
Davor Kovačević, Rok Pratnekar, Karmen Godič Torkar, Jasmina Salopek, Goran Dražić, Anže Abram, Klemen Bohinc:
Influence of polyelectrolyte multilayer properties on bacterial adhesion capacity
Karmen Godič Torkar, Martina Oder:
The influence of temperature, disinfection and water softening of drinking water on the multiplication of Legionella pneumophila
An Galičič, Natalija Kranjec, Andrej Kirbiš, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Consumer's attitude and manipulation of raw milk from milk vending machines
Mira Dražetić, Irena Križman Jerlah, Karmen Godič Torkar:
Prepoznavanje nekaterih mikrobioloških dejavnikov tveganja v javnih bazenskih kopališčih
Karmen Godič Torkar, Rok Fink:
Potential applications of rapid microbiological methods for detection of antibiotic residues in wastewater, surface and well water
Andrej Ovca, Barbara Rednak, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik, Martin Bauer:
Students' mobile phones - how clean are they?
Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar:
A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home