Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (5)
Tatjana Vrščaj Vodošek:
Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
Dejan Bavčar:
Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vin
Katja Šuklje:
Influence of viticultural practice on dynamic of some secondary metabolites in grape of grapevine variety 'Sauvignon blanc' (Vitis vinifera L.)
Mojca Jenko:
Vpliv kvasovk na vsebnosti glutationa in aromatičnih spojin v vinih sauvignon
Simona Urbančič:
Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja
Magistrska dela (15)
Marko Lesica:
Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vin
Eva Somrak:
Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
Anja Mahne Opatić:
Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
Helena Drolc:
Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
Jasmina Ahčin:
Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
Alenka Slatinek:
Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)
Urška Žnidaršič:
Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
Mitja Krevs:
Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
Saša Stopar:
Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
Nina Vovk:
Izbira in vrednotenje informacij pri nakupnem odločanju potrošnikov vina
Jasna Lužar:
Antioksidativni potencial droži
Lidija Strojnik:
Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
Aleš Ogrinec:
Analiza primernosti metod določanja živosti kvasovk med zaporednimi fermentacijami piva
Neža Mandl:
Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial
Janja Korošec:
Parametri kakovosti sorte 'Sauvignon' od grozdja do vina
Diplomska dela (60)
Aleš Kunej:
Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna
Maja Cerkvenik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
Rok Felicijan:
Določanje reoloških lastnosti gelskih struktur ksantana
Tanja Jus:
Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
Mateja Gaber Žveplan:
Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametri
Sean Čebron:
Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
Damjana Špelič:
Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
Maša Polanec:
Senzorično ocenjevanje penečih vin
Ajda Švab:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
Martina Flegar:
Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
Domen Babič:
Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
Klaudija Vidali:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
Miran Hodnik:
Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
Matej Slak:
Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
Pija Car:
Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
Tea Durjava:
Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Tine Horvat:
Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega medu
Eva Leskovšek:
Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
Samo Pergar:
Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
Polona Romšak:
Opisna senzorična analiza mladih vin
Davor Kristančič:
Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
Jasmina Jeglič:
Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Andrej Okorn:
Označevanje živil, vina ter hranilne vrednosti in alergenov v vinu
Božo Čeh:
Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
Jasmina Knap:
Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
Alja Farkaš:
Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
Iztok Stegovec:
Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
Anita Fajić:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
Jernej Smolnikar:
Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
Valentina Kušar:
Analiza odločanja mladih za nakup vina in drugih alkoholnih pijač
Alja Knego:
Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
Sandra Valenti:
Kakovostni parametri vina malvazija
Laura Bertalanič:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Mojca Grobler:
Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vin
Matej Skoliber:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
Katarina Borovšak:
Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjem
Barbara Petrović:
Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
Anja Planinc:
Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
Petra Seljak:
Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
Sanja Novak:
Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
Nika Vračar:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
Katja Dragovan:
Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
Alenka Marčič:
Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
Matjaž Rihtaršič:
Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
Mojca Jenko:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
Sandra Potočnik:
Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka
Adelina Sarađen:
Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
Katarina Baša:
Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
Simona Mate:
Kinetika izločanja vinskega kamna
Ana Miklavčič:
Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
Helena Hafner Urbančič:
Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
Mitja Jakončič:
Zorenje vina na drožeh
Martina Zapušek:
Neznačilen starikav ton belih vin
Petra Jakob:
Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
Andraž Podlogar:
Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
Janja Klanjčar:
Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
Špela Čerpič:
Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
Andrej Kovačič:
Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
Barbara Maček:
Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
Druga dela (25)
Zala Zorenč, Tatjana Košmerl:
Tehnologija vina
Tatjana Košmerl:
Vinarstvo
Tatjana Košmerl:
Enologija
Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl:
Sortni vonj vina ali napaka
Dejan Bavčar, Tatjana Košmerl:
Organizacija ocenjevanja vina
Tatjana Košmerl, Sanja Šućur, Helena Prosen:
Biogenic amines in red wine
Tatjana Košmerl:
Uravnavanje kislosti belih in rdečih vin s kemijskim razkisom
Irena Kralj Cigić, Tatjana Vrščaj Vodošek, Tatjana Košmerl, Matija Strlič:
Amino acid quantification in the presence of sugars using HPLC and pre-column derivatization with 3-MPA/OPA and FMOC-Cl
Marin Berovič, Tatjana Košmerl:
Monitoring of potassium hydrogen tartrate stabilization by conductivity measurement
Marko Lesica, Tatjana Košmerl:
Microoxygenation of red wines
Tatjana Košmerl:
9. ocenjevanje vin Srednjih Slovenskih Goric in Haloz
Rok Petančič, Polona Torkar, Urh Ambrož:
Modra frankinja
Tatjana Košmerl:
Znani zmagovalci ocenjevanja vzorcev modre frankinje
Tatjana Košmerl:
Ocenjevanje vzorcev za prvi slovenski festival modre frankinje
Tatjana Košmerl:
Dame med vini
Zbornik referatov
Tatjana Košmerl:
Enološki postopki in analizne metode v vinskem sektorju v luči resolucij OIV
Tatjana Košmerl, Bojan Kobal:
Barrique tehnologija pridelave belih in rdečih vin
Tatjana Košmerl:
Biološki razkis vina
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Kemijske analize in postopki čiščenja vina
Tatjana Košmerl:
Dobra enološka praksa v luči dobre higienske prakse
Tatjana Košmerl, Mitja Jakončič:
"Sur lies" tehnologija pridelave belih in rdečih vin
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
Tatjana Košmerl:
Enološka praksa v pridelavi vina
Tatjana Košmerl:
Enološka sredstva in dovoljeni tehnološki postopki pri pridelavi vina