Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (5)

  1. Tatjana Vrščaj Vodošek: Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
  2. Dejan Bavčar: Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vin
  3. Katja Šuklje: Influence of viticultural practice on dynamic of some secondary metabolites in grape of grapevine variety 'Sauvignon blanc' (Vitis vinifera L.)
  4. Mojca Jenko: Vpliv kvasovk na vsebnosti glutationa in aromatičnih spojin v vinih sauvignon
  5. Simona Urbančič: Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja

Magistrska dela (15)

  1. Marko Lesica: Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vin
  2. Eva Somrak: Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
  3. Anja Mahne Opatić: Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
  4. Helena Drolc: Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
  5. Jasmina Ahčin: Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
  6. Alenka Slatinek: Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)
  7. Urška Žnidaršič: Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
  8. Mitja Krevs: Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
  9. Saša Stopar: Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
  10. Nina Vovk: Izbira in vrednotenje informacij pri nakupnem odločanju potrošnikov vina
  11. Jasna Lužar: Antioksidativni potencial droži
  12. Lidija Strojnik: Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
  13. Aleš Ogrinec: Analiza primernosti metod določanja živosti kvasovk med zaporednimi fermentacijami piva
  14. Neža Mandl: Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial
  15. Janja Korošec: Parametri kakovosti sorte 'Sauvignon' od grozdja do vina

Diplomska dela (60)

  1. Aleš Kunej: Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna
  2. Maja Cerkvenik: Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
  3. Rok Felicijan: Določanje reoloških lastnosti gelskih struktur ksantana
  4. Tanja Jus: Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
  5. Mateja Gaber Žveplan: Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametri
  6. Sean Čebron: Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
  7. Damjana Špelič: Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
  8. Maša Polanec: Senzorično ocenjevanje penečih vin
  9. Ajda Švab: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
  10. Martina Flegar: Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
  11. Domen Babič: Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
  12. Klaudija Vidali: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
  13. Miran Hodnik: Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
  14. Matej Slak: Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
  15. Pija Car: Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
  16. Tea Durjava: Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
  17. Iris Skubin: Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
  18. Tine Horvat: Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega medu
  19. Eva Leskovšek: Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
  20. Samo Pergar: Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
  21. Polona Romšak: Opisna senzorična analiza mladih vin
  22. Davor Kristančič: Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
  23. Jasmina Jeglič: Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
  24. Andrej Okorn: Označevanje živil, vina ter hranilne vrednosti in alergenov v vinu
  25. Božo Čeh: Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
  26. Jasmina Knap: Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
  27. Alja Farkaš: Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
  28. Iztok Stegovec: Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
  29. Anita Fajić: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
  30. Jernej Smolnikar: Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
  31. Valentina Kušar: Analiza odločanja mladih za nakup vina in drugih alkoholnih pijač
  32. Alja Knego: Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
  33. Sandra Valenti: Kakovostni parametri vina malvazija
  34. Laura Bertalanič: Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
  35. Mojca Grobler: Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vin
  36. Matej Skoliber: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
  37. Katarina Borovšak: Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjem
  38. Barbara Petrović: Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
  39. Anja Planinc: Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
  40. Petra Seljak: Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
  41. Sanja Novak: Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
  42. Nika Vračar: Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
  43. Katja Dragovan: Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
  44. Alenka Marčič: Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
  45. Matjaž Rihtaršič: Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
  46. Mojca Jenko: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
  47. Sandra Potočnik: Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka
  48. Adelina Sarađen: Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
  49. Katarina Baša: Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
  50. Simona Mate: Kinetika izločanja vinskega kamna
  51. Ana Miklavčič: Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
  52. Helena Hafner Urbančič: Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
  53. Mitja Jakončič: Zorenje vina na drožeh
  54. Martina Zapušek: Neznačilen starikav ton belih vin
  55. Petra Jakob: Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
  56. Andraž Podlogar: Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
  57. Janja Klanjčar: Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
  58. Špela Čerpič: Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
  59. Andrej Kovačič: Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
  60. Barbara Maček: Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju

Druga dela (25)

  1. Zala Zorenč, Tatjana Košmerl: Tehnologija vina
  2. Tatjana Košmerl: Vinarstvo
  3. Tatjana Košmerl: Enologija
  4. Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl: Sortni vonj vina ali napaka
  5. Dejan Bavčar, Tatjana Košmerl: Organizacija ocenjevanja vina
  6. Tatjana Košmerl, Sanja Šućur, Helena Prosen: Biogenic amines in red wine
  7. Tatjana Košmerl: Uravnavanje kislosti belih in rdečih vin s kemijskim razkisom
  8. Irena Kralj Cigić, Tatjana Vrščaj Vodošek, Tatjana Košmerl, Matija Strlič: Amino acid quantification in the presence of sugars using HPLC and pre-column derivatization with 3-MPA/OPA and FMOC-Cl
  9. Marin Berovič, Tatjana Košmerl: Monitoring of potassium hydrogen tartrate stabilization by conductivity measurement
  10. Marko Lesica, Tatjana Košmerl: Microoxygenation of red wines
  11. Tatjana Košmerl: 9. ocenjevanje vin Srednjih Slovenskih Goric in Haloz
  12. Rok Petančič, Polona Torkar, Urh Ambrož: Modra frankinja
  13. Tatjana Košmerl: Znani zmagovalci ocenjevanja vzorcev modre frankinje
  14. Tatjana Košmerl: Ocenjevanje vzorcev za prvi slovenski festival modre frankinje
  15. Tatjana Košmerl: Dame med vini
  16. Zbornik referatov
  17. Tatjana Košmerl: Enološki postopki in analizne metode v vinskem sektorju v luči resolucij OIV
  18. Tatjana Košmerl, Bojan Kobal: Barrique tehnologija pridelave belih in rdečih vin
  19. Tatjana Košmerl: Biološki razkis vina
  20. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Kemijske analize in postopki čiščenja vina
  21. Tatjana Košmerl: Dobra enološka praksa v luči dobre higienske prakse
  22. Tatjana Košmerl, Mitja Jakončič: "Sur lies" tehnologija pridelave belih in rdečih vin
  23. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
  24. Tatjana Košmerl: Enološka praksa v pridelavi vina
  25. Tatjana Košmerl: Enološka sredstva in dovoljeni tehnološki postopki pri pridelavi vina