Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (5)

  1. Tatjana Vrščaj Vodošek: Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
  2. Simona Urbančič: Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja
  3. Mojca Jenko: Vpliv kvasovk na vsebnosti glutationa in aromatičnih spojin v vinih sauvignon
  4. Dejan Bavčar: Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vin
  5. Katja Šuklje: Influence of viticultural practice on dynamic of some secondary metabolites in grape of grapevine variety 'Sauvignon blanc' (Vitis vinifera L.)

Magistrska dela (15)

  1. Janja Korošec: Parametri kakovosti sorte 'Sauvignon' od grozdja do vina
  2. Nina Vovk: Izbira in vrednotenje informacij pri nakupnem odločanju potrošnikov vina
  3. Jasna Lužar: Antioksidativni potencial droži
  4. Saša Stopar: Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
  5. Aleš Ogrinec: Analiza primernosti metod določanja živosti kvasovk med zaporednimi fermentacijami piva
  6. Lidija Strojnik: Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
  7. Mitja Krevs: Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
  8. Urška Žnidaršič: Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
  9. Alenka Slatinek: Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)
  10. Jasmina Ahčin: Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
  11. Helena Drolc: Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
  12. Anja Mahne Opatić: Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
  13. Eva Somrak: Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
  14. Marko Lesica: Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vin
  15. Neža Mandl: Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial

Diplomska dela (60)

  1. Barbara Maček: Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
  2. Špela Čerpič: Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
  3. Andrej Kovačič: Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
  4. Janja Klanjčar: Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
  5. Andraž Podlogar: Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
  6. Petra Jakob: Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
  7. Mitja Jakončič: Zorenje vina na drožeh
  8. Martina Zapušek: Neznačilen starikav ton belih vin
  9. Helena Hafner Urbančič: Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
  10. Simona Mate: Kinetika izločanja vinskega kamna
  11. Ana Miklavčič: Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
  12. Katarina Baša: Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
  13. Adelina Sarađen: Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
  14. Sandra Potočnik: Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka
  15. Mojca Jenko: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
  16. Matjaž Rihtaršič: Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
  17. Alenka Marčič: Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
  18. Katja Dragovan: Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
  19. Petra Seljak: Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
  20. Sanja Novak: Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
  21. Nika Vračar: Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
  22. Anja Planinc: Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
  23. Barbara Petrović: Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
  24. Katarina Borovšak: Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjem
  25. Matej Skoliber: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
  26. Mojca Grobler: Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vin
  27. Laura Bertalanič: Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
  28. Sandra Valenti: Kakovostni parametri vina malvazija
  29. Alja Knego: Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
  30. Valentina Kušar: Analiza odločanja mladih za nakup vina in drugih alkoholnih pijač
  31. Anita Fajić: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
  32. Jernej Smolnikar: Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
  33. Božo Čeh: Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
  34. Andrej Okorn: Označevanje živil, vina ter hranilne vrednosti in alergenov v vinu
  35. Alja Farkaš: Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
  36. Jasmina Knap: Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
  37. Jasmina Jeglič: Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
  38. Davor Kristančič: Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
  39. Polona Romšak: Opisna senzorična analiza mladih vin
  40. Samo Pergar: Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
  41. Eva Leskovšek: Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
  42. Tine Horvat: Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega medu
  43. Iris Skubin: Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
  44. Tea Durjava: Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
  45. Pija Car: Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
  46. Matej Slak: Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
  47. Miran Hodnik: Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
  48. Klaudija Vidali: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
  49. Domen Babič: Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
  50. Martina Flegar: Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
  51. Ajda Švab: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
  52. Iztok Stegovec: Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
  53. Maša Polanec: Senzorično ocenjevanje penečih vin
  54. Damjana Špelič: Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
  55. Sean Čebron: Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
  56. Mateja Gaber Žveplan: Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametri
  57. Tanja Jus: Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
  58. Rok Felicijan: Določanje reoloških lastnosti gelskih struktur ksantana
  59. Maja Cerkvenik: Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
  60. Aleš Kunej: Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna

Druga dela (24)

  1. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Kemijske analize in postopki čiščenja vina
  2. Zbornik referatov
  3. Tatjana Košmerl: Dame med vini
  4. Tatjana Košmerl: Znani zmagovalci ocenjevanja vzorcev modre frankinje
  5. Tatjana Košmerl: Ocenjevanje vzorcev za prvi slovenski festival modre frankinje
  6. Tatjana Košmerl: 9. ocenjevanje vin Srednjih Slovenskih Goric in Haloz
  7. Rok Petančič, Polona Torkar, Urh Ambrož: Modra frankinja
  8. Tatjana Košmerl: Uravnavanje kislosti belih in rdečih vin s kemijskim razkisom
  9. Sanja Šućur Radonjić, Vesna Maraš, Jovana Raičević, Tatjana Košmerl: Wine or beer?
  10. Tatjana Košmerl, Sanja Šućur, Helena Prosen: Biogenic amines in red wine
  11. Tatjana Košmerl: Predelava grozdja
  12. Tatjana Košmerl: Enološka sredstva in dovoljeni tehnološki postopki pri pridelavi vina
  13. Tatjana Košmerl: Enološka praksa v pridelavi vina
  14. Tatjana Košmerl: Dobra enološka praksa v luči dobre higienske prakse
  15. Tatjana Košmerl: Biološki razkis vina
  16. Tatjana Košmerl: Enološki postopki in analizne metode v vinskem sektorju v luči resolucij OIV
  17. Tatjana Košmerl, Mitja Jakončič: "Sur lies" tehnologija pridelave belih in rdečih vin
  18. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
  19. Tatjana Košmerl, Bojan Kobal: Barrique tehnologija pridelave belih in rdečih vin
  20. Marko Lesica, Tatjana Košmerl: Microoxygenation of red wines
  21. Dejan Bavčar, Tatjana Košmerl: Organizacija ocenjevanja vina
  22. Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl: Sortni vonj vina ali napaka
  23. Tatjana Košmerl: Enologija
  24. Tatjana Košmerl: Vinarstvo