1x | | prehranski vnos, bolezni, motnje metabolizma, oves, separacija, tirozin, netopna vlaknina, regeneracija, analiza živil, topna vlaknina, tiramin, oksidativna razgradnja, tehnološke lastnosti, mletje, mlin na kamen, frakcionacija, suhi postopki izolacije, beta-glukani, ß-glukani, mokri postopki izolacije, kognitivne sposobnosti, Lupinus, Avena sativa, prehranske lastnosti, gastrointestinalni trakt, prehrana ljudi, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, izolacija beta-glukanov, LDL holesterol, serotoninski sindrom, ječmenova moka, beta-glukani iz žit, pektini, reološke lastnosti, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, Folin-Ciocalteu metoda, antioksidacijski potencial, tokoferoli, oljčno olje, sezamovo olje, vitamin E, kinurenin, serotonin, vnos hrane, hitra izguba telesne mase, razgradnja beljakovin, enterični živčni sistem, sol, receptorji, rancimat, glutamat, umami, negativni učinki na zdravje, prehranska vrednost, aminokisline, triptofan, metabolizem triptofana, ekološko, konvencionalno, peroksidno število, modelni lipidni sistem, maloprodajne cene, obstojnost, Folin-Ciocalteau, profesorji, Univerza v Ljubljani, prehranjevalne navade, študenti, pandemija, nenalezljive kronične bolezni, antinutritivni faktorji, covid-19, nakupovalne navade, študij na daljavo, hlapne spojine, rastlinski pigmenti, topilo, teksturne lastnosti, maščobno kislinska sestava, delo od doma, sojina moka, prebavljivost, Mohant, sir, emulsion, hydrocolloids, dietary fibers, legumes, tomato pomace, tempeh, natto, GABA, functional foods, vegetable spreads, starter kulture, proteoliza, fenolni antioksidanti, mlečnokislinska fermentacija, fitinska kislina, grah, grahova moka, mlečna kislina, CyreneTM, UV-VIS spektrofotometrija, čičerikina moka, vodena fermentacija, pekarstvo, moka iz stročnic, čičerika, moka, ajdova moka, starterske kulture, glutenska mreža, lipidi, mikrobne transglutaminaze, vrhunski šport, judo, transglutaminaze, encimi, gluten, emulgatorji, hranilna vrednost, barva, Maillardova reakcija, rastlinski napitki, nadomestki mleka, procesne metode, beli volčji bob, rastlinski namazi, mikrozelenjava, eksogeni putrescin, solni stres, biorazpoložljivost, bioaktivne komponente, putrescin, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, neencimsko porjavenje, pomarančni sok, ekstruzija, ekstrudirani izdelki, judoisti |