Številke

Tabela zajema ključne besede vseh zaključnih del, pri katerih oseba sodeluje kot mentor. Ključne besede so urejene po številu ponovitev, največkrat ponovljene na vrhu. Iz ključnih besed z zgornjega dela tabele je mogoče sklepati na tematike, s katerimi se je oz. se mentor ukvarja.

Oseba: Blaž Cigić

Vseh ključnih besed je 186, ki se skupaj pojavijo 287 krat.
49 ključnih besed (26.34 % vseh) se pojavi večkrat, skupaj 150 krat (52.26 % vseh pojavitev).

PonovitevKljučne besede
Št.%
10x6.67%biogeni amini
8x5.33%antioksidanti, stročnice
5x3.33%spermidin, živila
4x2.67%senzorične lastnosti, Folin-Ciocalteu, HPLC, spermin, DPPH, ječmen
3x2%ekstrakcija, metabolizem, antioksidativni potencial, poliamini, vpliv na zdravje, funkcionalna živila, rastlinska olja, prehranska vlaknina, prehrana, kemijska sestava, ABTS, analizne metode, kislo testo, soja
2x1.33%spontana fermentacija, gama-aminobutanojska kislina, fizikalno kemijske lastnosti, tekočinska kromatografija visoke ločljivosti, kromatografske metode, volčji bob, fižol, derivatizacija, stopnja proteolize, proteini, sončnično olje, oksidacija, sadje, zelenjava, laneno olje, Hordeum vulgare, bioaktivne snovi, goli ječmen, plevnati ječmen, prehranske vlaknine, tekstura, prehranska dopolnila, kruh, beljakovine
1xantinutritivni faktorji, obstojnost, covid-19, pandemija, prehranske lastnosti, grah, rancimat, vnos hrane, gastrointestinalni trakt, razgradnja beljakovin, sol, receptorji, glutamat, umami, tehnološke lastnosti, grahova moka, suhi postopki izolacije, mokri postopki izolacije, študenti, profesorji, Univerza v Ljubljani, ß-glukani, fermentacija, beta-glukani, topna vlaknina, mlin na kamen, frakcionacija, enterični živčni sistem, mletje, Avena sativa, netopna vlaknina, oves, Lupinus, nenalezljive kronične bolezni, beta glukani, pektini, reološke lastnosti, inulin, prehranski dodatki, izolacija beta-glukanov, prehrana ljudi, oljčno olje, sezamovo olje, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, Folin-Ciocalteu metoda, določanje antioksidantov, antioksidacijski potencial, vitamin E, tokoferoli, LDL holesterol, beta-glukani iz žit, modelni lipidni sistem, maloprodajne cene, konvencionalno, peroksidno število, prehranska vrednost, kognitivne sposobnosti, Mohant, ekološko, aminokisline, serotoninski sindrom, ječmenova moka, kinurenin, serotonin, triptofan, metabolizem triptofana, negativni učinki na zdravje, tirozin, biorazpoložljivost, bioaktivne komponente, ekstruzija, procesne metode, nadomestki mleka, sojina moka, rastlinski napitki, ekstrudirani izdelki, fitinska kislina, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, Maillardova reakcija, putrescin, neencimsko porjavenje, delo od doma, pomarančni sok, beli volčji bob, rastlinski namazi, CyreneTM, UV-VIS spektrofotometrija, fenolni antioksidanti, topilo, starter kulture, hlapne spojine, rastlinski pigmenti, sir, teksturne lastnosti, prebavljivost, mlečnokislinska fermentacija, maščobno kislinska sestava, solni stres, mikrozelenjava, eksogeni putrescin, barva, moka, judo, judoisti, hitra izguba telesne mase, vrhunski šport, prehranjevalne navade, transglutaminaze, mikrobne transglutaminaze, regeneracija, analiza živil, proteoliza, motnje metabolizma, prehranski vnos, bolezni, oksidativna razgradnja, separacija, encimi, hranilna vrednost, čičerika, moka iz stročnic, čičerikina moka, Folin-Ciocalteau, starterske kulture, ajdova moka, študij na daljavo, vodena fermentacija, pekarstvo, gluten, emulgatorji, mlečna kislina, nakupovalne navade, glutenska mreža, lipidi, tiramin