1x | | antinutritivni faktorji, obstojnost, covid-19, pandemija, prehranske lastnosti, grah, rancimat, vnos hrane, gastrointestinalni trakt, razgradnja beljakovin, sol, receptorji, glutamat, umami, tehnološke lastnosti, grahova moka, suhi postopki izolacije, mokri postopki izolacije, študenti, profesorji, Univerza v Ljubljani, ß-glukani, fermentacija, beta-glukani, topna vlaknina, mlin na kamen, frakcionacija, enterični živčni sistem, mletje, Avena sativa, netopna vlaknina, oves, Lupinus, nenalezljive kronične bolezni, beta glukani, pektini, reološke lastnosti, inulin, prehranski dodatki, izolacija beta-glukanov, prehrana ljudi, oljčno olje, sezamovo olje, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, Folin-Ciocalteu metoda, določanje antioksidantov, antioksidacijski potencial, vitamin E, tokoferoli, LDL holesterol, beta-glukani iz žit, modelni lipidni sistem, maloprodajne cene, konvencionalno, peroksidno število, prehranska vrednost, kognitivne sposobnosti, Mohant, ekološko, aminokisline, serotoninski sindrom, ječmenova moka, kinurenin, serotonin, triptofan, metabolizem triptofana, negativni učinki na zdravje, tirozin, biorazpoložljivost, bioaktivne komponente, ekstruzija, procesne metode, nadomestki mleka, sojina moka, rastlinski napitki, ekstrudirani izdelki, fitinska kislina, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, Maillardova reakcija, putrescin, neencimsko porjavenje, delo od doma, pomarančni sok, beli volčji bob, rastlinski namazi, CyreneTM, UV-VIS spektrofotometrija, fenolni antioksidanti, topilo, starter kulture, hlapne spojine, rastlinski pigmenti, sir, teksturne lastnosti, prebavljivost, mlečnokislinska fermentacija, maščobno kislinska sestava, solni stres, mikrozelenjava, eksogeni putrescin, barva, moka, judo, judoisti, hitra izguba telesne mase, vrhunski šport, prehranjevalne navade, transglutaminaze, mikrobne transglutaminaze, regeneracija, analiza živil, proteoliza, motnje metabolizma, prehranski vnos, bolezni, oksidativna razgradnja, separacija, encimi, hranilna vrednost, čičerika, moka iz stročnic, čičerikina moka, Folin-Ciocalteau, starterske kulture, ajdova moka, študij na daljavo, vodena fermentacija, pekarstvo, gluten, emulgatorji, mlečna kislina, nakupovalne navade, glutenska mreža, lipidi, tiramin |