Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (3)
Doris Kokalj:
Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem
Tanja Potočnik:
Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega olja
Lea Lukšič:
Spremembe vsebnosti rutina in kvercetina v zrnih tatarske ajde (Fagopyrum tataricum (L.) Gaertn.) od spravila pridelka do priprave kruha
Magistrska dela (15)
Žiga Blatnik:
Analiza primerjave funkcionalnih ploščic iz suhega sadja
Martina Zlatevska:
Vpliv blage toplotne obdelave plodov breskev na mikrobiološko obstojnost plodov inokuliranih s plesnimi rodu Penicillium
Ivana Polak:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v listih in lesnih poganjkih oljke
Nina Šiškovič:
Določevanje hlapnih organskih spojin v tartufih
Katja Gutnik:
Vpliv toplotne obdelave z vodo na fenolne spojine češenj (Prunus avium L.)
Mojca Bahor:
Vpliv osvetljevanja s svetlobo svetlečih diod različnih valovnih dolžin na kemijsko sestavo plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.)
Natalija Hocheger:
Vpliv elektroporacije, visokih tlakov in termične pasterizacije na senzorične lastnosti sadnih sokov
Petra Peče:
Vsebnost trans maščobnih kislin v izbranih živilskih izdelkih na slovenskem tržišču
Petra Vogrinčič:
Vpliv načina pridelave na antioksidativno učinkovitost zelenjave
Marjeta Kozin:
Vsebnost trans maščobnih kislin v pekovskih izdelkih na slovenskem tržišču
Kristina Polajžer:
Vrednotenje parametrov kakovosti vzorcev solate, paradižnika in paprike, pridelanih po različnih postopkih
Jurij Bizjak:
Vpliv sorte leske (Corylus avellana) in temperature stiskanja na nekatere fizikalne in kemijske lastnosti lešnikovega olja
Gašper Svetelj:
Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)
Jasmina Masten:
Parametri kakovosti solate, paradižnika in paprike iz trgovin
Sonja Furlan:
Vpliv izbranih maščob in temperaturnega režima shranjevanja na kakovost kajzerice
Diplomska dela (16)
Marija Gorenc:
Pomen določanja hrapavosti, zeta potenciala in mejnega kota površine sadja
Anja Metelko:
Skladiščenje klimakterijskega in neklimakterijskega sadja na primeru jabolk in pomaranč
Zala Sel:
Ekstrakcija bioaktivnih snovi iz odpadkov pri predelavi oljk
Eva Mustafa:
Tehnologije konzerviranja namiznih oljk
Tim Ratajc:
Ekstrakcija in karakterizacija nepolarnih komponent iz Capsicum chinense
Klara Kozamernik:
Uporaba hladne plazme za obdelavo sadnih sokov
Kaja Kranjc:
Vpliv potapljanja sadja v vročo vodo na metabolne spremembe
Urška Kumer:
Vpliv svetlobe LED diod na izbrane parametre kakovosti kakija med skladiščenjem
Teja Narobe:
Izbrane lastnosti soka črnoplodne aronije (Aronia melanocarpa)
Mojca Podgoršek:
Vpliv temperature praženja bučnih semen na vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v bučnem olju
Janja Jeseničnik:
Vpliv kratkotrajne toplotne obdelave z vodo na skladiščno sposobnost sadja
Julija Jelenko:
Senzorična primerjava naravnih sladkorjev in umetnih sladil v živilskih izdelkih
Petra Veternik:
Mediteranska prehrana kot zdrav način prehranjevanja
Lea Raztresen:
Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksini
Kristina Jakopič:
Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolk
Nina Šiškovič:
Sestava in lastnosti mikrobne združbe jabolčnega in balzamičnega kisa