1x | | navadni krap, protibakterijska aktivnost, izvleček rožmarina, inhibicija medcelične komunikacije, naravne učinkovine, vodni sevi, odpornost proti antibiotikom, rastlinski inhibitorji, protimikrobna zdravila, puferiran kis, Anaphalis margaritacea, Shewanella spp., Pseudomonas spp., jaščarica, grozdne tropine, oljčna pogača, senzorične lastnosti, prehranska vlaknina, colour, cell surface hydrophobicity, adhesion, essential oils, Cinnamomum zeylanicum, pekovski izdelki, kvar kruha, odpornost na protimikrobna sredstva, izlivne črpalke, membranska integriteta, varnost živil, Peucedanum ostruthium, obremenitveni test, plesnenje, stranski proizvodi živilske industrije, mikrobiološka analiza, zaznavanje kvoruma, absolutna kvantifikacija, mikrodilucija v tekočem gojišču, vpliv na rast, adhezivnost, protimikrobna učinkovitost, laktobacili, enterokoki, mehanizmi delovanja, zaviranje rasti, črevesne bakterije, etnobotanika, agregacija, ko-agregacija, Juniperus communis, protiadhezijska učinkovitost, PCR, qPCR, navadni brin, bakterijski biofilmi, ko-adhezija, mikrobiološke metode, barvanje s kristal violet, štetje kolonij, kumarini, fitokemikalije, bacterial biofilms, PCR v realnem času, digitalni PCR, živila, protiadhezivna učinkovitost, epigalokatehin galat, Listeria monocytogenes, karvakrol, timol, α-pinen, obstojnost živil, inhibicija plesni, vlakna sladkorne pese, alpske rastline, kraške rastline, zdravilne rastline, melasa, rožičeva moka, funkcionalna živila, rožič, Ceratonia siliqua, membranske izlivne črpalke, mikroorganizmi, Urtica dioica L., koromač, Foeniculum vulgare, bioaktivne snovi, kopriva, antimicrobial activity, plant extracts, Sedum roseum, proanthocyanidins, ekstrakcija z mikrovalovi, MAE, fish meat, common carp, spoilage, shelf-life, microbiological quality, antioksidativni potencial, pospešena ekstrakcija, ASE, refluksna ekstrakcija, pathogenic bacteria, FRAP, piščančje meso, odpornost na kisik, pakiranje v modificirano atmosfero, mlečna kislina, in vitro, Campylobacter coli, erica carnea, protibakterijski učinek, protiadhezijska aktivnost, perocetna kislina, hiperaerotolerantni sevi, Lavandula hybrida, med, DPPH, sivka, secondary metabolites, biofilm formation, confocal microscopy, food safety, natural compounds, antimicrobial effect, Lamium sp., metoda mikrodilucije, pivo, spomladanska resa, mrtva kopriva, Urtica dioica, Cucurbita pepo, metode mikrodilucije, navadna kopriva, kvasovke, kvar piva, shranjevanje, sušenje, Salmonella enterica, osmukanec, cvetni prah, masna spektrometrija, identifikacija mikroorganizmov, MALDI-TOF MS, navadna buča, Ecballium elaterium, Mentha piperita, Salmonella Typhimurium, goveje meso, bakterijske interakcije, poprova meta, transfer of contamination, Pseudomonas, bacterial adhesion, surface contamination, celično signaliziranje, sorodstvena diskriminacija, Satureja montana, benzalkonijev klorid, navadni štrkavec, kraški šetraj, okoljski sevi, invazija INT407, inhibicija rasti, bakterijska adhezija na abiotski površini, pathogens |