1x | | cefoksitin, oksacilin, metoda razredčevanja v mikrotitrski plošči, sladki pinjenec, lecitin, uporaba, sestavine mleka, prehranska vrednost, fermentiran pinjenec, pinjenec, cefalotin, kisli pinjenec, minimalna inhibitorna koncentracija, napihovanje sirov, stafilokoki, Staphylococcus aureus, podaljšanje obstojnosti, serumski proteini, kislinska koagulacija, baktofugat, aditivi, Clostridium tyrobutyricum, skuta, baktofugiranje, reja, baktofuga, penicilin, hidroliza laktoze, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, medicina, konzervansi, lakticini, enterocini, živila, tekoče sirišče, sirišče v prahu, kozji sir, tehnološke lastnosti, drobnica, kakovost mleka, senzorične analize, edamec, fizikalno-kemijske analize, pediocini, nizin, fermentirana sirotka, starterske kulture, centrifugiranje mleka, Drobnica, ozaveščenost potrošnikov, živilo, potrošniki, laktaza, mikrobiološka analiza, geni za odpornost, protimikrobne snovi, bakteriocini, tetraciklin, eritromicin, siri, laktobacili, clean label, mikrobiološke značilnosti, kemijske analize, mikrobiološke analize, ustreznost deklaracije, mali proizvajalci, kakovost mlečnih izdelkov, odpornost, občutljivost, analizne metode, laktozna intoleranca, biosenzorji, Carpobrotus edulis, bioactivity, encimske metode, MID-IR, laktoza, HPLC, osiromašena kisla sirotka, gojenje mikroorganizmov na petrijevih ploščah, ovčja albuminska skuta, liofilizacija, inovativna živila, mlečna maščoba, antimikrobno delovanje, prebiotična aktivnost, simbiotična aktivnost, športna prehrana, gastronomija, dinamika rasti bakterij, mlekomati, metoda MALDI – TOF MS, mikrobiološka kakovost, Escherichia coli, zoreni siri, koagulaza pozitivni stafilokoki, halophyte plants, phenolics, beljakovine, sol, suha snov, maščobe, sušenje, trnič, kisanje mleka, kisla sirotka, senzorična kakovost, osamitev, molekularne genetske metode, RAPD-PCR, identifikacija mikroorganizmov, Lactococcus lactis, tradicionalni mlečni izdelki, Lactobacillus paracasei, tradicionalni slovenski sir, primerjava sirov, bakterije, tehnološko koristni mikroorganizmi, kvarljivi mikroorganizmi, nutritional properties, physicochemical properties, yogurt, functional foods, patogeni mikroorganizmi, pasterizacija, siri iz surovega senenega mleka, zaščitna kultura, seneno mleko, smetana, jogurt, surovo maslo, sevna sorodnost |