1x | | metoda razredčevanja v mikrotitrski plošči, minimalna inhibitorna koncentracija, sladki pinjenec, uporaba, sestavine mleka, aditivi, lecitin, prehranska vrednost, kisli pinjenec, fermentiran pinjenec, pinjenec, reja, kislinska koagulacija, serumski proteini, skuta, baktofugat, baktofugiranje, baktofuga, podaljšanje obstojnosti, stafilokoki, cefalotin, oksacilin, penicilin, clean label, Staphylococcus aureus, cefoksitin, hidroliza laktoze, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, medicina, konzervansi, enterocini, živila, tekoče sirišče, sirišče v prahu, kozji sir, tehnološke lastnosti, drobnica, kakovost mleka, senzorične analize, edamec, fizikalno-kemijske analize, lakticini, pediocini, starterske kulture, Clostridium tyrobutyricum, laktaza, fermentirana sirotka, Drobnica, potrošniki, ozaveščenost potrošnikov, mikrobiološka analiza, siri, protimikrobne snovi, bakteriocini, nizin, geni za odpornost, tetraciklin, laktobacili, eritromicin, živilo, Lactobacillus paracasei, analizne metode, laktozna intoleranca, laktoza, ustreznost deklaracije, mikrobiološke analize, mali proizvajalci, kemijske analize, HPLC, MID-IR, halophyte plants, phenolics, yogurt, bioactivity, Carpobrotus edulis, encimske metode, biosenzorji, kakovost mlečnih izdelkov, občutljivost, senzorična analiza, zoreni siri, koagulaza pozitivni stafilokoki, gastronomija, športna prehrana, liofilizacija, inovativna živila, Escherichia coli, mikrobiološka kakovost, osiromašena kisla sirotka, odpornost, gojenje mikroorganizmov na petrijevih ploščah, metoda MALDI – TOF MS, dinamika rasti bakterij, mlekomati, functional foods, physicochemical properties, mikrobiološke značilnosti, senzorična kakovost, tradicionalni mlečni izdelki, suha snov, sol, maščobe, beljakovine, ovčja albuminska skuta, Lactococcus lactis, sevna sorodnost, centrifugiranje mleka, RAPD-PCR, molekularne genetske metode, identifikacija mikroorganizmov, osamitev, sušenje, kisanje mleka, patogeni mikroorganizmi, pasterizacija, jogurt, kvarljivi mikroorganizmi, tehnološko koristni mikroorganizmi, nutritional properties, bakterije, surovo maslo, smetana, tradicionalni slovenski sir, trnič, primerjava sirov, zaščitna kultura, seneno mleko, siri iz surovega senenega mleka, napihovanje sirov |