1x | | kakovost, kvar, testo, kvasovke, rast, tvorba biofilma, reološke lastnosti, senzorične lastnosti, mikrobiološke lastnosti, tehnološke lastnosti, fizikalne lastnosti, vzhajalne lastnosti, probiotične bakterije, lektin kokaprin, transkriptom, Salmonella, molekularni mehanizmi, kampilobakterioza, luciferaza, Escherichia, Campylobacter, biotehnologija, varnost živil, strategija nadzora, adhezini, biološko aktivne snovi, Pleurotus ostreatus liofilizat, MpL, CNL, fitnes bakterij, ko-adhezija, glive, aktivnost bakterij, benzalkonijev klorid, odpornost biofilma, mehanizem odpornosti biofilmskih celic, izlivne črpalke, KKP, membranska integriteta, ko-kultivacija, metabolna aktivnost, minimalna inhibitorna koncentracija, protimikrobno delovanje, CnSlB, izrabljena gojišča, protiadhezivno delovanje, Agaricales, ko-inokulacija, izolacija polisaharidov kapsule, TBL, kromatografske tehnike, piščančje meso, kraški šetraj, slovenske kraške jame, sekcija, luciferaza NanoLuc, metagenomska analiza, spektroskopija, optimizacija, izolacija DNA, kvantifikacija bakterij, izbitje genov, Lactococcus spp., Pseudomonas spp., Lactobacillus spp., mlečnokislinske bakterije, zunajcelični matriks, mikrobne združbe, školjke, fermentacija, funkcionalna živila, sinergistični učinek, antibiotiki, elektroporacija, Pleurotus ostreatus, reološke lastnosti testa, morsko okolje, Slovenija, mikroplastika, mikrobiološki kvar, hladnovodni izvleček, polisaharidi, eDNA, Lactiplantibacillus plantarum, gojenje, aktinomicete, odpornost proti antibiotikom, protimikrobne učinkovine naravnega izvora, ekstrakcija, tankoplastna kromatografija, kapsula, jedrska magnetna resonanca, zunajcelični polisaharidi, protimikrobna aktivnost, sekundarni metaboliti, CIP, mlekarska industrija, mucin, fibronektin, polistiren, modelna biotska površina, modelna abiotska površina, kolagen, patogeni mikroorganizmi, bakterije, Bacillus cereus, filmotvornost, pritrjevanje, sevi mutantov, NMR |