1x | | brisi površin, Lactobacillus gasseri K7, ATP-bioluminiscenca, mikrobiološke tehnike, kontrola površin, E. coli O157:H7, mlečna kislina, kemijska analiza kajmaka, mikrobiološka kakovost kajmaka, analiza mleka, ß-galaktozidazna aktivnost, kajmak, tradicionalni način izdelave kajmaka, šolske kuhinje, higiena živilskih obratov, PCR, kvasni ekstrakt, RAPD analiza sevov, Bifidobacterium breve, ujemanje rezultatov, Bifidobacterium sp., simulirani prebavni sokovi, protimikrobna aktivnost, starterske kulture, miši, tradicionalni slovenski siri, gastrointestinalni trakt, občutljivost za antibiotike, RAPD, zorenje kajmaka, senzorične lastnosti kajmaka, sirotka, črevesna mikroflora, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, analiza RAPD sevov, PCR identifikacija mikroorganizmov, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, prehrana živali, krma, kontrola, listerije, jogurt, Streptococcus thermophillus, prehranski dodatki, Lactobacillus acidophilus, osamitev bifidobakterij, posavec, lipicanec, pasme, konji, medsebojno protimikrobno delovanje, mikrobiološka kakovost, kobilje mleko, sestava, antibiotiki, osamitev laktobacilov, komercialni probiotični preparat, protimikrobne lastnosti, blato odraslih, Listeria monocytogenes, magistrske naloge, razredčevala, uporaba razredčeval, mikrobiološka analiza, štetje kolonij, vodenje HACCP sistema, priprava vzorcev, humano mleko, humani kolostrum, probiotični mlečni izdelki, gojitvene metode, rod Lactobacillus, mikrobiota blata dojenčka, blato dojenčka, mikrobiota mlečne žleze, postavitev HACCP sistema, Lactobacillus paracasei, planšarstvo, planine, tehnične zahteve, tehnološke zahteve, predelava mleka, ureditev obrata, zgodovina, ustno izročilo, identifikacija, fenotipizacija, mikroorganizmi, kraški ovčji sir, gavda, avtohtoni siri, gojišča, selektivnost gojišč, tradicionalni izdelki, pregreta smetana, vakuumsko pakiranje, pakiranje, encimski test F6PPK, obstojnost, analizne metode, referenčne analize, kloridi, proste maščobne kisline, sečnina, surovo maslo, hitre analize, sistem FOODLAB, RAPD razlikovanje sevov, PCR identifikacija rodu, hlapne organske spojine, zorenje sira, aromatski profil, aroma, metoda PCR, Nanoški sir, vpliv sezone, vpliv krme, črevesna sluznica, primernost gojišč, črevesna mikrobiota, disertacije, tehnološki postopki, SPME-GC-MS, spektrofotometrične metode |