Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Vita Rozman: Razširjenost odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri bakterijah, namerno dodanih v agroživilsko verigo

Magistrska dela (10)

  1. Tjaša Žohar: Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje laktobacilov s probiotičnim potencialom
  2. Kristina Matić: Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje propionibakterij, ki proizvajajo vitamin B12
  3. Neja Pristovšek: Optimizacija proizvodnje nizina v odpadni kisli sirotki
  4. Nika Lekan: Izraba odpadne kisle sirotke za proizvodnjo bakteriocinov z laktokoki
  5. Janja Pukmajster: Odpornost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti tetraciklinu in eritromicinu
  6. Lea Kastelec: Odpornost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz črevesne sluznice proti antibiotikom
  7. Jana Petelin Zadnik: Izolacija osteopontina in glikomakropeptida iz sirotke
  8. Joži Omahen: Določanje kakovosti prehranskih dopolnil z živimi bakterijami z masno spektrometrijo (MALDI-TOF)
  9. Miha Sikošek: Probiotična prehranska dopolnila v luči spremenjene zakonodaje o zdravstvenih trditvah na živilih
  10. Romana Černe: Kakovost prehranskih dopolnil za dojenčke z živimi bakterijami na slovenskem trgu

Diplomska dela (8)

  1. Iva Bogovič Fizović: Potencial laktoferina pri obrambi pred okužbo s SARS-Cov-2
  2. Neja Pristovšek: Delovanje probiotikov proti virusom
  3. Jasmina Biberović: Probiotiki nove generacije.
  4. Luka Tragin: Kisla sirotka: od odpadka do dragocene surovine za živila in prehranska dopolnila
  5. Neža Stražišar: Odpornost proti antibiotikom pri probiotičnih bakterijah
  6. Pia Peceli: Uporaba bakteriocinov mlečnokislinskih bakterij pri zdravljenju infekcij
  7. Zala Vraničar: Uporaba bakteriocinov mlečnokislinskih bakterij pri zdravljenju raka
  8. Mitja Žužek: Primerjava smernic za trženje izdelkov z dodanimi živimi bakterijami v EU in drugod po svetu