Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Vita Rozman:
Razširjenost odpornosti proti protimikrobnim zdravilom pri bakterijah, namerno dodanih v agroživilsko verigo
Magistrska dela (10)
Tjaša Žohar:
Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje laktobacilov s probiotičnim potencialom
Kristina Matić:
Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje propionibakterij, ki proizvajajo vitamin B12
Neja Pristovšek:
Optimizacija proizvodnje nizina v odpadni kisli sirotki
Nika Lekan:
Izraba odpadne kisle sirotke za proizvodnjo bakteriocinov z laktokoki
Janja Pukmajster:
Odpornost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti tetraciklinu in eritromicinu
Lea Kastelec:
Odpornost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz črevesne sluznice proti antibiotikom
Jana Petelin Zadnik:
Izolacija osteopontina in glikomakropeptida iz sirotke
Joži Omahen:
Določanje kakovosti prehranskih dopolnil z živimi bakterijami z masno spektrometrijo (MALDI-TOF)
Miha Sikošek:
Probiotična prehranska dopolnila v luči spremenjene zakonodaje o zdravstvenih trditvah na živilih
Romana Černe:
Kakovost prehranskih dopolnil za dojenčke z živimi bakterijami na slovenskem trgu
Diplomska dela (8)
Iva Bogovič Fizović:
Potencial laktoferina pri obrambi pred okužbo s SARS-Cov-2
Neja Pristovšek:
Delovanje probiotikov proti virusom
Jasmina Biberović:
Probiotiki nove generacije.
Luka Tragin:
Kisla sirotka: od odpadka do dragocene surovine za živila in prehranska dopolnila
Neža Stražišar:
Odpornost proti antibiotikom pri probiotičnih bakterijah
Pia Peceli:
Uporaba bakteriocinov mlečnokislinskih bakterij pri zdravljenju infekcij
Zala Vraničar:
Uporaba bakteriocinov mlečnokislinskih bakterij pri zdravljenju raka
Mitja Žužek:
Primerjava smernic za trženje izdelkov z dodanimi živimi bakterijami v EU in drugod po svetu