Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Podrobno
Varna uporaba čistil v prehrambeni industriji
ID
Petek, Ana
(
Avtor
),
ID
Novosel, Barbara
(
Mentor
)
Več o mentorju...
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(1,53 MB)
MD5: 521EB7B77014ACB7E387F1CCF483C82E
Galerija slik
Izvleček
Namen diplomskega dela je prepoznati nevarnosti pri delu s čistili in razkužili v prehrambeni industriji. Nevarnosti sem določila na osnovi varnostnih listov, s pregledom postopkov uporabe teh snovi v organizaciji in s pomočjo spletne aplikacije E-orodje o nevarnih kemičnih snoveh, s katero sem izdelala oceno nevarnosti v podjetju. Na osnovi prepoznanih nevarnostih sem določila ustreznost obstoječih ukrepov za varno in zdravo delovno okolje ter po potrebi dopolnila oziroma dodala ukrepe. Naloga temelji na treh komercialnih izdelkih, ki se kot čistilo in razkužilo uporabljajo v prehrambeni industriji.
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
prehrambena industrija
,
čistila
,
dezinfekcijsko sredstvo
,
ukrep
,
nevarna snov
,
varnost
,
zdravje
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:
2022
PID:
20.500.12556/RUL-139914
COBISS.SI-ID:
128797955
Datum objave v RUL:
08.09.2022
Število ogledov:
929
Število prenosov:
68
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
PETEK, Ana, 2022,
Varna uporaba čistil v prehrambeni industriji
[na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 17 maj 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=139914
Kopiraj citat
Objavi na:
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Safe use of cleaners in the food industry
Izvleček:
The aim of this thesis is to identify the hazards of working with cleaning agents and disinfectants in the food industry. I identified the hazards on the basis of the safety data sheets, by reviewing the organisation's procedures for the use of these substances and by using the web-based application E-tool on hazardous chemical substances to produce a hazard assessment for the company. Based on the hazards identified, I have determined the adequacy of existing measures to ensure a safe and healthy working environment and, where necessary, supplemented or added measures. The task is based on three commercial products used as cleaners and disinfectants in the food industry.
Ključne besede:
food industry
,
cleaning agents
,
disinfectant
,
action
,
hazardous substance
,
safety
,
health
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem v obratu Pigmentirani premazi
Slovenija v ledenih okovih - odziv in izzivi
Varnostni ukrepi medicinske narave v kazenskem pravu
Izpostavljenost prebivalcev Slovenije svincu v pitni vodi
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Varnost pri dajanju zdravil na področju izobraževanja zdravstvene nege
Ukrepi za prometno varno načrtovanje cest in opremljanje obcestja s poudarkom na motoristih
Okužbe s hrano in vodo
Zdrava in varna prehrana
Ruralna kriminologija
Nazaj