izpis_h1_title_alt

Varna uporaba čistil v prehrambeni industriji
ID Petek, Ana (Avtor), ID Novosel, Barbara (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,53 MB)
MD5: 521EB7B77014ACB7E387F1CCF483C82E

Izvleček
Namen diplomskega dela je prepoznati nevarnosti pri delu s čistili in razkužili v prehrambeni industriji. Nevarnosti sem določila na osnovi varnostnih listov, s pregledom postopkov uporabe teh snovi v organizaciji in s pomočjo spletne aplikacije E-orodje o nevarnih kemičnih snoveh, s katero sem izdelala oceno nevarnosti v podjetju. Na osnovi prepoznanih nevarnostih sem določila ustreznost obstoječih ukrepov za varno in zdravo delovno okolje ter po potrebi dopolnila oziroma dodala ukrepe. Naloga temelji na treh komercialnih izdelkih, ki se kot čistilo in razkužilo uporabljajo v prehrambeni industriji.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:prehrambena industrija, čistila, dezinfekcijsko sredstvo, ukrep, nevarna snov, varnost, zdravje
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2022
PID:20.500.12556/RUL-139914 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:128797955 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:08.09.2022
Število ogledov:430
Število prenosov:41
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Safe use of cleaners in the food industry
Izvleček:
The aim of this thesis is to identify the hazards of working with cleaning agents and disinfectants in the food industry. I identified the hazards on the basis of the safety data sheets, by reviewing the organisation's procedures for the use of these substances and by using the web-based application E-tool on hazardous chemical substances to produce a hazard assessment for the company. Based on the hazards identified, I have determined the adequacy of existing measures to ensure a safe and healthy working environment and, where necessary, supplemented or added measures. The task is based on three commercial products used as cleaners and disinfectants in the food industry.

Ključne besede:food industry, cleaning agents, disinfectant, action, hazardous substance, safety, health

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj