1. Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribahViktor Kure, 2006, diplomsko delo Ključne besede: ribe, sveže ribe, konzervirane ribe, tuna, postrvi, sardine, maščobne kisline, n-3 nenasičene maščobne kisline, EPK, DPK, DHK, ISTE Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |
|
|
4. Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribahNataša Majcen, 2006, diplomsko delo Ključne besede: ribe, morske ribe, sladkovodne ribe, sardela, postrv, kemijska sestava, holesterol, oksidi holesterola, metoda po Ubhayasekeraju Celotno besedilo (datoteka, 841,81 KB) |
5. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 483,49 KB) |
6. Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinkaIrena Višnjevec, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, kraški zašink, soljenje, razsoljevanje, morska sol, nitriti, nitrati, vsebnost vode, vrednost aw, vrednost pH, senzorične lastnosti, barva, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 564,96 KB) |
7. Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)Darko Garjetović, 2006, diplomsko delo Ključne besede: zelje, sveže zelje, Brassica oleracea L., kemijska sestava, maščobne kisline, sladkorji, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
8. Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega meduPetra Kasenburger, 2006, diplomsko delo Ključne besede: med, kemijska sestava, sladkorji, monosaharidi, disaharidi, trisaharidi, HPAEC-PAD, proste kisline, laktoni, skupne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1014,98 KB) |
9. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Celotno besedilo (datoteka, 556,35 KB) |
10. Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jediJasmina Himelrajh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, segedin golaž, ričet, pasteriziran segedin golaž, steriliziran segedin golaž, pasteriziran ričet, steriliziran ričet, pakiranje, PVC folija, pločevinke, skladiščenje, kemijska sestava, prehranska vlaknina, senzorične lastnosti, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (datoteka, 926,60 KB) |