1x | | proteini, nevrodegenerativne bolezni, poti zaznavanja hranil, Alzheimerjeva bolezen, kronične nenalezljive bolezni, proteinopatija, RLS, sadni sokovi, rast, bioaktivne spojine, Cordyceps militaris, glive, »moonlight« proteini, večfunkcionalni proteini, kefirjeva zrna, znotrajcelična raven ATP, kordicepin, gojišča, funkcionalna živila, monoklonsko protitelo, stres, agregati, cianobakterije, Arthrospira platensis, Lactobacillus brevis, ALS, TDP-43, fikobiliproteini, pigmentni proteini, ekstrakcija, čistost proteinov, antioksidativna aktivnost, antioksidativna učinkovitost, goveje meso, Parkinsonova bolezen, prisilna razgradnja, farmacija, genetika, prehranska genetika, gnojila, čili, toplotna obdelava, heterociklični amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, omega-3 maščobne kisline, bioproces, metilni ester kavne kisline, estri kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, FTIR, infrardeča spektroskopija, epigalokatehin galat, polifenoli, menadion, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, fenolne spojine, oksidacijsko stanje, kozmetika, mikrobni produkti, hialuronska kislina, botulin toksin, bioaktivni peptidi, dvodimenzionalna poliakrialmidna gelska elektroforeza, površinski proteini, sekundarni metabolizem, Saccharopolyspora erythraea, nutriepigenetika, Listeria monocytogenes, biofilm, oksidant, antioksidant, čokolada, Capsicum spp., starter kultura, jogurt, cvetlični med, kakavovo zrno, kakavovec, rastlinski ekstrakti, α-sinuklein, modelni organizmi, UV sevanje, UV filtri, izvleček smrekovih vršičkov, modelni organizem, zelenjavni
sokovi, sadje, sok rdečega zelja, sok črnega korenja, hrana, jelka, abies alba, alternativna sladila, inhibicija rasti, saharoza, klorela, Lactobacillus, amiolid-ß, metabolni inženiring, ovrednotenje, L. fermentum, fitinska kislina, fitazna aktivnost, biotehnološka proizvodnja, L. brevis, L. plantarum, zmanjšanje pekočine, rapamicin, bioaktivne snovi, fižolova moka, mlečnokislinske bakterije, barvila, aditivi, odpadna hrana, pekovski izdelki, starterske kulture, substrat, Redukcijski stres, odziv na stres, obrambni mehanizmi, jabolka, obsevanje z modro svetlobo, LC-MS, interakcija gostitelj-patogen, matični mleček, živost, ohratoksin A, aflatoksin B1, fumonizin B2, insekti, alternativni viri hranil, mikotoksini, lovastatin, Aspergillus niger, kapsaicinoidi, Aspergillus terreus, citronska kislina, glukoamilaza, bioaktivne učinkovine, žuželčja biomasa, osmukanec, srčno-žilne bolezni, prehransko dopolnilo, apiterapija, fenoli, genom, Capsicum, veliki mokar, hišni čriček, komercialna mesna kultura, askorbinska kislina, oksidacijski stres, celični metabolizem, japonski dresnik, črevesna mikrobiota, fermentacija živil, tehnike fermentacije, razvoj fermentacije, biološki učinki, celična vitalnost, prehrana matere, prehrana nosečnic, razvoj dojenčka, celično zdravje, celična viabilnost, substrati, sintezna biologija, dejavniki biorazgradljivosti, biorazgradljivost, mikrobna razgradnja, polimeri, mikrobni encimi, bioplastika, sintetična plastika, fenolne snovi, biotehnološka proizvodnja spojin, aromatične spojine, biorazgradljivi materiali, omski pristopi, metaproteomika, spontano fermentirana živila, metagenomska analiza, naravne spojine, rastlinske snovi, celastrol, ločljivost, fuzijski proteini, reaktivne kisikove zvrsti, redoks, separacijske tehnike, izoelektrično fokusiranje, resveratrol, DMC, Lactobacillus fermentum, avtomatizacija, ekstremofili, fotoavtotrofi, fermentirana živila, FMOC, OPA, berberin, aminokisline, kromatografska metoda, razvoj, okoljski vplivi |