Numbers

The table includes keywords of all theses, where this person is in the role of a mentor. Keywords are sorted by the frequency, with most frequent keywords at the top. Most frequent keywords may tell what this mentor's research fields and interests are.

Person: Polona Jamnik

Together there are 238 keywords, that are appearing 303 times.
36 of them (15.13 % of all) appear more than once, together appearing 101 times (33.33 % of all appearances).

FrequencyKeyword
Num.%
8x7.92%Saccharomyces cerevisiae
7x6.93%mikroalge
6x5.94%mlečnokislinska fermentacija, biotehnologija
4x3.96%znotrajcelična oksidacija
3x2.97%nutrigenomika, fermentacija, bioaktivne komponente, optimizacija, spirulina, oksidativni stres, antioksidativno delovanje, mikroorganizmi
2x1.98%in vivo antioksidativna učinkovitost, antioksidanti, proteomika, kultivabilnost, CLS, kvasovke, staranje, kvasovka, biofarmacevtiki, kefir, prehranska genomika, protimikrobno delovanje, mikrobiota, epigenetske spremembe, mikrobne združbe, epigenetika, avtofagija, analitske metode, prehrana, Lactobacillus plantarum, nutrigenetika, zelenjava, bakterije
1xkronične nenalezljive bolezni, mikrobni produkti, glive, »moonlight« proteini, večfunkcionalni proteini, poti zaznavanja hranil, kozmetika, Cordyceps militaris, proteini, RLS, rast, proteinopatija, funkcionalna živila, nevrodegenerativne bolezni, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, sadni sokovi, kefirjeva zrna, hialuronska kislina, gojišča, kordicepin, znotrajcelična raven ATP, bioaktivne spojine, bioaktivni peptidi, Arthrospira platensis, cianobakterije, Lactobacillus brevis, antioksidativna učinkovitost, goveje meso, stres, agregati, čistost proteinov, antioksidativna aktivnost, TDP-43, ALS, toplotna obdelava, heterociklični amini, genetika, farmacija, prehranska genetika, amiolid-ß, botulin toksin, monoklonsko protitelo, prisilna razgradnja, karcinogene spojine, mutagene spojine, citronska kislina, Aspergillus terreus, omega-3 maščobne kisline, modelni organizmi, epigalokatehin galat, polifenoli, menadion, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, oksidant, antioksidant, zelenjavni sokovi, sok rdečega zelja, sok črnega korenja, hrana, infrardeča spektroskopija, FTIR, fenolne spojine, nutriepigenetika, sekundarni metabolizem, Saccharopolyspora erythraea, Listeria monocytogenes, fenetilni ester kavne kisline, estri kavne kisline, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, sadje, biofilm, bioproces, kakavovo zrno, čokolada, ekstrakcija, starter kultura, kakavovec, dvodimenzionalna poliakrialmidna gelska elektroforeza, rastlinski ekstrakti, oksidacijsko stanje, UV sevanje, UV filtri, jogurt, cvetlični med, Lactobacillus, abies alba, jelka, površinski proteini, klorela, saharoza, izvleček smrekovih vršičkov, modelni organizem, inhibicija rasti, alternativna sladila, α-sinuklein, bioplastika, jabolka, aditivi, obsevanje z modro svetlobo, LC-MS, interakcija gostitelj-patogen, aflatoksin B1, karotenoidi, fitinska kislina, fitazna aktivnost, biotehnološka proizvodnja, barvila, obrambni mehanizmi, odziv na stres, reaktivne kisikove zvrsti, celični metabolizem, redoks, separacijske tehnike, izoelektrično fokusiranje, oksidacijski stres, Redukcijski stres, pekovski izdelki, odpadna hrana, starterske kulture, substrat, mlečna kislina, ovrednotenje, insekti, Capsicum, genom, srčno-žilne bolezni, osmukanec, alternativni viri hranil, bioaktivne učinkovine, hišni čriček, žuželčja biomasa, spontana fermentacija, komercialna mesna kultura, prehransko dopolnilo, apiterapija, mlečnokislinske bakterije, fižolova moka, L. plantarum, L. brevis, L. fermentum, ohratoksin A, fumonizin B2, fenoli, živost, matični mleček, rapamicin, fuzijski proteini, ločljivost, substrati, razvoj fermentacije, Aspergillus niger, sintezna biologija, metabolni inženiring, tehnike fermentacije, fermentacija živil, celična vitalnost, biološki učinki, črevesna mikrobiota, lovastatin, biotehnološka proizvodnja spojin, aromatične spojine, mikrobni encimi, polimeri, okoljski vplivi, glukoamilaza, pigmentni proteini, mikrobna razgradnja, dejavniki biorazgradljivosti, biorazgradljivi materiali, sintetična plastika, veliki mokar, biorazgradljivost, celična viabilnost, celično zdravje, berberin, DMC, aminokisline, kromatografska metoda, razvoj, resveratrol, celastrol, metagenomska analiza, spontano fermentirana živila, naravne spojine, rastlinske snovi, OPA, FMOC, omski pristopi, prehrana nosečnic, prehrana matere, razvoj dojenčka, metaproteomika, fermentirana živila, avtomatizacija, mikotoksini, ekstremofili, fotoavtotrofi, fikobiliproteini