Numbers

The table includes keywords of all theses, where this person is in the role of a mentor. Keywords are sorted by the frequency, with most frequent keywords at the top. Most frequent keywords may tell what this mentor's research fields and interests are.

Person: Polona Jamnik

Together there are 246 keywords, that are appearing 316 times.
39 of them (15.85 % of all) appear more than once, together appearing 109 times (34.49 % of all appearances).

FrequencyKeyword
Num.%
8x7.34%Saccharomyces cerevisiae
7x6.42%mlečnokislinska fermentacija, mikroalge
6x5.5%biotehnologija
4x3.67%znotrajcelična oksidacija
3x2.75%antioksidativno delovanje, oksidativni stres, fermentacija, spirulina, nutrigenomika, Lactobacillus plantarum, bioaktivne komponente, optimizacija, mikroorganizmi
2x1.83%mikrobiota, zelenjava, prehrana, nutrigenetika, kvasovke, epigenetske spremembe, epigenetika, kvasovka, prehranska genomika, kultivabilnost, CLS, antioksidanti, avtofagija, staranje, in vivo antioksidativna učinkovitost, kefir, mikrobne združbe, biofarmacevtiki, bakterije, mlečna kislina, karotenoidi, proteomika, analitske metode, protimikrobno delovanje, spontana fermentacija
1xproteini, funkcionalna živila, RLS, nevrodegenerativne bolezni, poti zaznavanja hranil, proteinopatija, kefirjeva zrna, Cordyceps militaris, glive, večfunkcionalni proteini, »moonlight« proteini, bioaktivne spojine, rast, kronične nenalezljive bolezni, znotrajcelična raven ATP, kordicepin, gojišča, sadni sokovi, prisilna razgradnja, agregati, ALS, stres, cianobakterije, Arthrospira platensis, TDP-43, antioksidativna aktivnost, pigmentni proteini, fikobiliproteini, ekstrakcija, čistost proteinov, Lactobacillus brevis, antioksidativna učinkovitost, monoklonsko protitelo, farmacija, genetika, prehranska genetika, Alzheimerjeva bolezen, mutagene spojine, goveje meso, toplotna obdelava, heterociklični amini, karcinogene spojine, omega-3 maščobne kisline, starter kultura, estri kavne kisline, FTIR, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, infrardeča spektroskopija, metabolna aktivnost, polifenoli, oksidant, epigalokatehin galat, menadion, oksidativne poškodbe lipidov, fenolne spojine, oksidacijsko stanje, kozmetika, mikrobni produkti, hialuronska kislina, botulin toksin, bioaktivni peptidi, dvodimenzionalna poliakrialmidna gelska elektroforeza, površinski proteini, sekundarni metabolizem, Saccharopolyspora erythraea, nutriepigenetika, Listeria monocytogenes, biofilm, antioksidant, hrana, bioproces, kakavovo zrno, čokolada, okoljski vplivi, jogurt, kakavovec, UV filtri, α-sinuklein, amiolid-ß, rastlinski ekstrakti, modelni organizmi, UV sevanje, cvetlični med, izvleček smrekovih vršičkov, sadje, jelka, zelenjavni sokovi, sok rdečega zelja, sok črnega korenja, abies alba, Lactobacillus, inhibicija rasti, modelni organizem, alternativna sladila, saharoza, klorela, Parkinsonova bolezen, fermentacija živil, L. plantarum, mlečnokislinske bakterije, L. brevis, L. fermentum, ovrednotenje, fižolova moka, rapamicin, apiterapija, prehransko dopolnilo, fenoli, živost, matični mleček, fitinska kislina, fitazna aktivnost, obrambni mehanizmi, interakcija gostitelj-patogen, odziv na stres, pekovski izdelki, odpadna hrana, LC-MS, obsevanje z modro svetlobo, biotehnološka proizvodnja, barvila, aditivi, jabolka, osmukanec, srčno-žilne bolezni, Aspergillus terreus, Aspergillus niger, citronska kislina, glukoamilaza, lovastatin, kapsaicinoidi, fenolne snovi, Lactobacillus fermentum, Capsicum spp., bioaktivne snovi, zmanjšanje pekočine, askorbinska kislina, mikotoksini, aflatoksin B1, hišni čriček, veliki mokar, komercialna mesna kultura, Capsicum, genom, žuželčja biomasa, bioaktivne učinkovine, ohratoksin A, fumonizin B2, insekti, alternativni viri hranil, starterske kulture, substrat, biološki učinki, celična vitalnost, črevesna mikrobiota, čili, tehnike fermentacije, celična viabilnost, celično zdravje, omski pristopi, metaproteomika, prehrana nosečnic, prehrana matere, razvoj dojenčka, razvoj fermentacije, substrati, biorazgradljivost, bioplastika, dejavniki biorazgradljivosti, mikrobna razgradnja, polimeri, sintetična plastika, biorazgradljivi materiali, sintezna biologija, metabolni inženiring, biotehnološka proizvodnja spojin, aromatične spojine, fermentirana živila, fotoavtotrofi, fuzijski proteini, izoelektrično fokusiranje, ločljivost, metagenomska analiza, spontano fermentirana živila, separacijske tehnike, redoks, Redukcijski stres, oksidacijski stres, celični metabolizem, reaktivne kisikove zvrsti, naravne spojine, rastlinske snovi, OPA, razvoj, FMOC, avtomatizacija, ekstremofili, kromatografska metoda, aminokisline, celastrol, resveratrol, DMC, berberin, mikrobni encimi