1x | | rast, rastlinski ekstrakti, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen, bioaktivne spojine, amiolid-ß, α-sinuklein, nevrodegenerativne bolezni, kefirjeva zrna, sadni sokovi, funkcionalna živila, proteinopatija, znotrajcelična raven ATP, kordicepin, Cordyceps militaris, gojišča, kronične nenalezljive bolezni, toplotna obdelava, heterociklični amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, goveje meso, antioksidativna učinkovitost, stres, cianobakterije, Arthrospira platensis, Lactobacillus brevis, prisilna razgradnja, monoklonsko protitelo, RLS, proteini, večfunkcionalni proteini, »moonlight« proteini, poti zaznavanja hranil, modelni organizmi, farmacija, genetika, prehranska genetika, omega-3 maščobne kisline, glive, modelni organizem, etilni ester kavne kisline, metilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, fenolne spojine, estri kavne kisline, FTIR, menadion, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, infrardeča spektroskopija, oksidacijsko stanje, Saccharopolyspora erythraea, kozmetika, mikrobni produkti, hialuronska kislina, botulin toksin, bioaktivni peptidi, dvodimenzionalna poliakrialmidna gelska elektroforeza, površinski proteini, sekundarni metabolizem, nutriepigenetika, Listeria monocytogenes, biofilm, epigalokatehin galat, polifenoli, cvetlični med, jogurt, izvleček smrekovih vršičkov, agregati, inhibicija rasti, starter kultura, čokolada, UV filtri, kakavovec, kakavovo zrno, bioproces, alternativna sladila, saharoza, sok črnega korenja, sok rdečega zelja, hrana, antioksidant, oksidant, zelenjavni
sokovi, sadje, klorela, Lactobacillus, abies alba, jelka, UV sevanje, sintetična plastika, obrambni mehanizmi, interakcija gostitelj-patogen, odziv na stres, pekovski izdelki, odpadna hrana, LC-MS, obsevanje z modro svetlobo, barvila, karotenoidi, aditivi, jabolka, starterske kulture, substrat, izoelektrično fokusiranje, fuzijski proteini, ločljivost, metagenomska analiza, separacijske tehnike, redoks, Redukcijski stres, oksidacijski stres, celični metabolizem, reaktivne kisikove zvrsti, biotehnološka proizvodnja, fitazna aktivnost, srčno-žilne bolezni, osmukanec, prehransko dopolnilo, apiterapija, genom, Capsicum, veliki mokar, hišni čriček, spontana fermentacija, komercialna mesna kultura, fenoli, živost, L. fermentum, ovrednotenje, mlečna kislina, fitinska kislina, L. brevis, L. plantarum, matični mleček, rapamicin, fižolova moka, mlečnokislinske bakterije, spontano fermentirana živila, naravne spojine, aromatične spojine, biotehnološka proizvodnja spojin, biorazgradljivi materiali, žuželčja biomasa, bioplastika, metabolni inženiring, sintezna biologija, fermentacija živil, tehnike fermentacije, razvoj fermentacije, substrati, biorazgradljivost, dejavniki biorazgradljivosti, ekstrakcija, čistost proteinov, antioksidativna aktivnost, TDP-43, fikobiliproteini, pigmentni proteini, mikrobna razgradnja, polimeri, mikrobni encimi, okoljski vplivi, črevesna mikrobiota, biološki učinki, kromatografska metoda, razvoj, OPA, FMOC, aminokisline, berberin, rastlinske snovi, celastrol, resveratrol, DMC, avtomatizacija, ekstremofili, razvoj dojenčka, celično zdravje, celična viabilnost, celična vitalnost, prehrana matere, prehrana nosečnic, fotoavtotrofi, fermentirana živila, metaproteomika, omski pristopi, ALS |