| 1x | | večkrat nenasičene maščobne kisline, prehranska vrednost, pulzirajoče električno polje, aktivacija, konfiguracija 3D tiskalnikov, aditivi, hitra izdelava prototipov, živila, subtilizin, peroksidno število, oksidacija, AOP, etanol, tekstura, sposobnost tiskanja, ohranitev oblike, testo, moka, ekstruzijski 3D tisk, 3D tisk, ekstrakcija, metabolizem, tankoplastna kromatografija, spektrofotometrija, piškoti, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, lan, hitozan, laneno olje, lanena semena, elektroporacija, polisaharidni nosilci, glukoza, alkoholna fermentacija, mikrokapsulacija, stresni dejavniki, zaščita, visoke temperature, PEF, alge, avtokatalitično zorenje, subtilizinu podobne proteinaze, avtoproteoliza, interakcije protein-polifenol, proteolitični encimi, proteini krvne plazme, hipertermofilni encimi, serinska proteinaza, sedimentacijski test, arheja A. pernix, azokazeinski test, optimizacija izolacije, rekombinantni proteini, Streptomyces rimosus, tripsin, stabilizacija, flavonoidi, resveratrol, neflavonoidi, antociani, vpliv na zdravje, senzorične lastnosti, maceracija, kakovost vina, prebavni trakt, interakcije, glikozilacija, vino, modra frankinja, rekombinanten pernizin, HPLC, Chlorella sp., Spirulina sp., klamatske alge, rjave alge, fenolne
spojine, izotopska sestava, absorpcija, prehranska dopolnila, sušenje, vodotopni propolis, malodekstrini, mikroskopija, elektronski mikroskop, analitske metode, probiotiki, rumena čebula, rdeča čebula, bela čebula, čebulni olupki, odpadni del, jedilni del, Allium cepa L., viabilnost, Lactobacillus plantarum, bakterije, rast, gojišča, pH želodca človeka, personalizacija hrane, brinjevec, vitamin D3, kaspulacija, rožmarin, Rosmarinus officinalis, lovor, strukturna stabilnost, protibakterijska aktivnost, laktoferin, proteini sirotke, peptidi laktoferina, laktoperoksidaza, beta-laktoglobulin, Laurus nobilis, eterično olje, Mikroalge, DSC, biotehnologija, sekvenciranje genoma, taksonomska analiza, kavitacijske tehnike, tapioka, GC-MS, GC-IRMS, δ13C, škrob, sirotka, rastlinski ekstrakti, arheje, aktivno polnjenje, biološke membrane, dostavni sistemi, fizikalno-kemijska stabilnost, proteaza, Pernizin, bolezni staranja, proteasom, proteostaza, šaperoni, fluidnost membran, fosfolipidi, proteinaza, promotor, lipaze, semena, kalčki, Bacillus subtilis, vinkristin, holesterol, kalcein, sfingomielin, stabilnost in vitro, cimet, cinnamomum, brinjeve jagode, Foodini, Fructus juniperi, avtofagija, gin, sladkor, čokolada, SARS-CoV-2, urea, sintranje, slaščice, majhne organske molekule, agregacija, cianobakterije, mikroalge, Arthrospira platensis, Chlorella vulgaris, karotenoidi, protimikrobna učinkovitost, prehranski dodatki, inzulin, emisijska fluorescenčna spektrometrija, luskolisti čebule, stabilnost, receptor vezavna domena, protein bodice, spektroskopija FTIR, ICP-MS, propolisov ekstrakt, antioksidativne lastnosti, protibakterijsko delovanje, masna spektrometrija IRMS, stabilni izotopi, mleta paprika, capsicum annuum, geografsko poreklo, botanično poreklo, EGCG, krizin, ekstruzija curka tekočine, mikrokapsule, delta plus, inkluzijska telesca, postopna dializa, hidrogeli, folna kislina, kavna kislina, trans-ferulna kislina, sinergija, askorbinska kislina, prebava |