Številke

Tabela zajema ključne besede vseh zaključnih del, pri katerih oseba sodeluje kot mentor. Ključne besede so urejene po številu ponovitev, največkrat ponovljene na vrhu. Iz ključnih besed z zgornjega dela tabele je mogoče sklepati na tematike, s katerimi se je oz. se mentor ukvarja.

Oseba: Sonja Smole Možina

Vseh ključnih besed je 297, ki se skupaj pojavijo 463 krat.
71 ključnih besed (23.91 % vseh) se pojavi večkrat, skupaj 237 krat (51.19 % vseh pojavitev).

PonovitevKljučne besede
Št.%
15x6.33%patogeni mikroorganizmi
14x5.91%Campylobacter jejuni
11x4.64%Campylobacter
10x4.22%protimikrobne snovi, minimalna inhibitorna koncentracija
8x3.38%rastlinski izvlečki
6x2.53%fenolne spojine, odpornost proti antibiotikom, bakterije
5x2.11%Bacillus cereus
4x1.69%piščančje meso, Staphylococcus aureus, stradanje, patogene bakterije, izlivne črpalke, protimikrobno delovanje
3x1.27%kampilobakterioze, bakterijska odpornost, izražanje genov, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, vinska trta, nadzor nad živili, MLST, Alpinia katsumadai, kultivabilnost, oksidativni stres, živila
2x0.84%rast mikroorganizmov, morfologija, modulatorno delovanje, Campylobacter coli, sekvenciranje, klavnice, ekstrakti rožmarina, kritične kontrolne točke, klonski kompleks, flaA, Rosmarinus officinalis L., eterična olja, rožmarin, meja detekcije, MIC, mikrobiološke metode, antibiotiki, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, HACCP, toplotni stres, tipizacija, NMP, sekvenčni tip, timijan, adhezivnost, invazivnost, probiotične bakterije, MIK, membranske izlivne črpalke, stres, izvleček rožmarina, inhibitorji izlivnih črpalk, protimikrobna aktivnost, kvasovke, izvlečki grozdnih kožic, PCR, živost celic, kultivabilnost celic, higiena živil, živost, Saccharomyces pastorianus, pivo
1xklasične gojitvene metode, Lactobacillus sp., identifikacija, Salmonella, perutninsko meso, izvlečki listja vinske trte, mesni pripravki, Hygram, površinske vode, kontaminacija mesa, PCR v realnem času, molekularne metode, patogeneza, odpornost proti razkužilom, genotipizacija, obogatitvena gojišča, antibiogram, celični inserti, PSI cl. 1, B1OXI, črevesne epitelijske celice, rastlinski ekstrakti, mnogokratni PCR, Vitis vinifera L., higiena živilskih obratov, epigalokatehin galat, celične kulture, razkužila, PCR-RFLP, restrikcijske karte, restrikcijski vzorci, gen cmeB, genska raznolikost, čistilna sredstva, Campylobacter spp., Salmonella spp., učinkovitost probiotičnih bakterij, celice CLAB, diritromicin, klaritromicin, tilozin, mikrodilucijska metoda, mutacija na 23S rRNA, PA[beta]N, azitromicin, eritromicin, citrusi, grozdne pečke, oljčni listi, hmelj, odpornost na antibiotike, groEL, virulentnost, Caco-2, karnozolna kislina, ekstrakt rožmarina, obrambni mehanizmi, temperaturni stres, antioksidativni obrambni sistemi, morfologija celic, živost merjaščevih semenčic, gibljivost merjaščevih semenčic, hemoliza, makrofagi J774, toksini, enterotoksini, BCET-RPLA, emetični toksini, protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, Staphylococcus spp., hidrofobna kromatografija, anionsko izmenjevalna kromatografja, IMAC, črevesne okužbe, Lactobacillus, znotrajcelična preživljivost, kalcijev klorid, čiščenje plazmidne DNK, spore, mikroorganizmi, Alicyclobacillus spp., toplotna odpornost spor, bioseparacije, zaključni procesi, celični model prašičjih črevesnih epitelijskih celic, prehranska veriga ljudi, natrijev dodecil sulfat, natrijev deoksiholat, ekstrakt semen navadnega rička, metoda dilucije v agarju, Bacillus spp., metoda difuzije v agarju z diski, žolčne soli, odpornost na žolčne soli, živost celičnih kultur, celice PSI cl.l, verižna reakcija s polimerazo, potrditev prisotnosti, temperatura zamrzovanja, dolgotrajno shranjevanje, Salmonella infantis, alelni tip, metodologija, Salmonella infatis, genetske spremembe, zaporedna uporaba, maltozna permeaza, mikrosateliti, fenolne kisline, Salvia officinalis, antioksidanti, protibakterijska učinkovitost, antioksidativna učinkovitost, ustnatice, žajbelj, Lamiaceae, dolžina kromosomov, elektroforetska kariotipizacija, ESBL, VTEC, voda, večkratna odpornost, tvorba biofilma, bakterijski biofilmi, delavci, potrošniki, mikrobiološko tveganje, varnost živil, perutnina, kampilobakterioza, dobra higienska praksa, dobra gospodinjska praksa, membranska integriteta, [alfa]-pinen, inhibicija rasti, protimikrobna učinkovitost, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, in vitro, kvarljivci, senzorične lastnosti, tehnološke lastnosti, ajdov kruh, ajda, rožičeva moka, Saccharomyces boulardii, kemijska sestava, mikrobiološka stabilnost, piščančji mesni sok, jabolčni sok, pivske kvasovke, sveži siri, fermentacija piva, inokulacija, flokulacija, vitalnost, sinergijski učinek, visoki hidrostatski tlaki, Vitis vinifera, grozdne tropine, Thymus vulgaris L., izvleček timijana, superkritična tekočinska ekstrakcija, medcelična komunikacija, signalne molekule, brezglutenski kruh, tipizacija na osnovi multilokusnih zaporedij, mikotoksigene plesni, rod Aspergillus, mikotoksini, rod Penicillium, sistem za signaliziranje, okoljski dejavniki, terpeni, diarilheptanoidi, terpenoidi, mPCR, ekologija mikroorganizmov, dPCR, aflatoksini, ohratoksini, izvlečki zelišč, timol, mebranske izlivne črpalke, cmeABC, kontaminirane površinske vode, klasične metode odkrivanja, mentol, karvakrol, srebrna jelka, koromač, origano, poprova meta, anisaldehid, izvleček odpadnega materiala po hidrodestilaciji, etanolni izvleček, essential oils, pinocembrin, phytochemicals, alpha pinene, adaptation response, efflux inhibitors, plant extracts, resistance modulation, Evodia rutaecarpa, AI-2, nerjaveče jeklo, delovne površine, antibiotic resistance, foodborne pathogens, epidemiology, gyr A typing, CmeABC, zaviralci izlivnih črpalk, CmeDEF, Staphylococcus, eterično olje, mutante, modulatorna učinkovitost, odpornost bakterij, clonal expansion, whole genome sequences, campylobacteriosis prevalence, mathematical modelling, mikrodilucija v tekočem gojišču, kontaminirano piščančje meso