izpis_h1_title_alt

Analiza vinogradništva v Franciji s poudarkom na Burgundiji
ID Brolih, Mateja (Avtor), ID Rebernik, Dejan (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (2,24 MB)
MD5: EE409066BE29D616F340C405A5359918

Izvleček
Vinogradništvo ima v Franciji zelo dolgo tradicijo in velik kulturni pomen. Med posameznimi vinskimi regijami so velike razlike, ki pridelavi dodajo izzive, značilnosti in omogočajo geografsko poreklo končnega pridelka – vina. Na pridelavo tako vplivajo predvsem fizičnogeografski dejavniki, kot so: podnebje, sestava prsti, reliefne pregrade, geografska širina in naravni pojavi (pozebe, nevihte itd.). Prisoten je tudi antropogeni vpliv, ki je v vinogradu odločilen dejavnik pri pridelavi vinske trte in metodi pridelave v vinskih kleteh, kar prispeva k dodani vrednosti vina. Namen diplomske naloge je geografska analiza vinogradništva v Franciji. Hkrati želimo predstaviti najbolj zastopane in razširjene sorte vinske trte ter opisati njihove rastne pogoje.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Francija, vinogradništvo, Burgundija, vinska regija
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FF - Filozofska fakulteta
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/RUL-150117 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:14.09.2023
Število ogledov:916
Število prenosov:49
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Analysis of viticulture in France with emphasis on Burgundy
Izvleček:
Viticulture has a very long tradition and great cultural importance in France. There are big differences between individual wine-growing regions, which add challenges and characteristics to production and enable the geographical origin of the final product - wine. Production is this influenced primarily by physical-geographical factors such as: climate, soil composition, relief barriers, geographical latitude and natural phenomena (frosts, storms, etc.). Anthropogenic influence is also a deciding factor regarding the care of the vines and cultivation methods in the wine cellars. All of the above contribute to the added value of wine. The aim of the thesis was firstly geographical analysis of viticulture in France. Secondly, the aim was to introduce the most represented and widespread grape varieties and to describe their growing conditions.

Ključne besede:France, viticulture, Burgundy, wine region

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj