izpis_h1_title_alt

Nove formulacije vodikovega peroksida​ v prehrambeni industriji in za dezinfekcijo​​
ID Verdel, David (Avtor), ID Cerkovnik, Janez (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,07 MB)
MD5: 3F477BA454F3AC1C18DE29BDD82D21C4

Izvleček
V diplomski nalogi sem spremljal razpad razredčenih raztopin vodikovega peroksida različnih koncentracij ter vpliv citronske in dipikolinske kisline na njegovo stabilnost. Z izvajanjem jodometričnih titracij sem spremljal koncentracijo raztopin vodikovega peroksida pred in po opravljenem stresnem testu stabilnosti. Primerjal sem vpliv izbranih organskih kislin na stabilnost vodikovega peroksida v formulacijah, ki so zanimive za dezinfekcijo in prehrambeno industrijo.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:vodikov peroksid, stabilizacija, citronska kislina, dipikolinska kislina
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2021
PID:20.500.12556/RUL-133371 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:89679107 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:24.11.2021
Število ogledov:894
Število prenosov:112
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:New hydrogen peroxide formulations for use in food industry and disinfection
Izvleček:
In my thesis, I investigated the decomposition of dilute solutions of hydrogen peroxide of various concentrations and the influence of citric and dipicolinic acids on its stability. By iodometric titrations, I monitored the concentration of hydrogen peroxide solutions before and after performing the stress stability test. I compared the effect of selected organic acids on the stability of hydrogen peroxide in formulations of interest to the disinfection and food industries.

Ključne besede:hydrogen peroxide, stabilization, citrc acid, dipicolinic acid

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj