Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
How do consumers perceive sensory attributes of apple?
ID
Drkenda, Pakeza
(
Avtor
),
ID
Ćulah, Asmira
(
Avtor
),
ID
Spaho, Nermina
(
Avtor
),
ID
Akagić, Asima
(
Avtor
),
ID
Hudina, Metka
(
Avtor
)
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(911,02 KB)
MD5: DE3E0AD9CB40292B5CF6D6575E6D1D7C
URL - Izvorni URL, za dostop obiščite
https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2667
Galerija slik
Izvleček
Pomological characteristics and consumer acceptability of four scab-resistant apple cultivars ('Topaz', 'Florina', 'Goldstar' and 'Golden Orange') and standard commercial cultivar 'Golden Delicious' were investigated. Consumer acceptability consisted of rating fruit samples on Likert scales measuring appearance, flavour, size, sweetness, acidity, crispiness, juiciness, skin texture and general impression. Consumers better evaluated the cultivar 'Topaz' sensory characteristics of flavour, juiciness, taste and general impression than other evaluated scab-resistant apple cultivars and the cultivar 'Golden Delicious'. 'Golden Delicious' got good grades for appearance, size and sweetness. 'Topaz' also had the best pomological characteristic related to measured fruit firmness, contents of soluble solids and organic acids. It can be concluded that only the cultivar 'Topaz' among the scab-resistant apple cultivars achieved a good consumer assessment.
Jezik:
Angleški jezik
Ključne besede:
consumer assessment
,
firmness
,
soluble solids content
,
titratable acidity
,
overall impression
Vrsta gradiva:
Članek v reviji
Tipologija:
1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:
BF - Biotehniška fakulteta
Status publikacije:
Objavljeno
Različica publikacije:
Objavljena publikacija
Leto izida:
2021
Št. strani:
12 str.
Številčenje:
Vol. 10, iss. 11, art. 2667
PID:
20.500.12556/RUL-132771
UDK:
634.1/.7
ISSN pri članku:
2304-8158
DOI:
10.3390/foods10112667
COBISS.SI-ID:
83197955
Datum objave v RUL:
03.11.2021
Število ogledov:
939
Število prenosov:
167
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Objavi na:
Gradivo je del revije
Naslov:
Foods
Skrajšan naslov:
Foods
Založnik:
MDPI
ISSN:
2304-8158
COBISS.SI-ID:
512252472
Licence
Licenca:
CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:
To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:
02.11.2021
Sekundarni jezik
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
jabolka
,
trdnost
,
senzorične lastnosti
,
ocena potrošnikov
,
okus
,
pomološke lastnosti
,
splošni vtis
,
titrabilna kislost
,
vsebnost topnih trdnih snovi
Projekti
Financer:
Drugi - Drug financer ali več financerjev
Program financ.:
Federation of Bosnia and Hercegovina, Ministry of Agriculture, Water Management and Forestry
Naslov:
Introduction of new fruit genotypes in the area of the Federation of Bosnia and Herzegovina
Financer:
ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:
P4-0013
Naslov:
Hortikultura
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Nazaj