izpis_h1_title_alt

How do consumers perceive sensory attributes of apple?
ID Drkenda, Pakeza (Avtor), ID Ćulah, Asmira (Avtor), ID Spaho, Nermina (Avtor), ID Akagić, Asima (Avtor), ID Hudina, Metka (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (911,02 KB)
MD5: DE3E0AD9CB40292B5CF6D6575E6D1D7C
URLURL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2667 Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Pomological characteristics and consumer acceptability of four scab-resistant apple cultivars ('Topaz', 'Florina', 'Goldstar' and 'Golden Orange') and standard commercial cultivar 'Golden Delicious' were investigated. Consumer acceptability consisted of rating fruit samples on Likert scales measuring appearance, flavour, size, sweetness, acidity, crispiness, juiciness, skin texture and general impression. Consumers better evaluated the cultivar 'Topaz' sensory characteristics of flavour, juiciness, taste and general impression than other evaluated scab-resistant apple cultivars and the cultivar 'Golden Delicious'. 'Golden Delicious' got good grades for appearance, size and sweetness. 'Topaz' also had the best pomological characteristic related to measured fruit firmness, contents of soluble solids and organic acids. It can be concluded that only the cultivar 'Topaz' among the scab-resistant apple cultivars achieved a good consumer assessment.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:consumer assessment, firmness, soluble solids content, titratable acidity, overall impression
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Status publikacije:Objavljeno
Različica publikacije:Objavljena publikacija
Leto izida:2021
Št. strani:12 str.
Številčenje:Vol. 10, iss. 11, art. 2667
PID:20.500.12556/RUL-132771 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:634.1/.7
ISSN pri članku:2304-8158
DOI:10.3390/foods10112667 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:83197955 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:03.11.2021
Število ogledov:620
Število prenosov:135
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Foods
Skrajšan naslov:Foods
Založnik:MDPI
ISSN:2304-8158
COBISS.SI-ID:512252472 Povezava se odpre v novem oknu

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:02.11.2021

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:jabolka, trdnost, senzorične lastnosti, ocena potrošnikov, okus, pomološke lastnosti, splošni vtis, titrabilna kislost, vsebnost topnih trdnih snovi

Projekti

Financer:Drugi - Drug financer ali več financerjev
Program financ.:Federation of Bosnia and Hercegovina, Ministry of Agriculture, Water Management and Forestry
Naslov:Introduction of new fruit genotypes in the area of the Federation of Bosnia and Herzegovina

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P4-0013
Naslov:Hortikultura

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj