izpis_h1_title_alt

Stabilnost alfa-amilaze v različnih organizmih
Debevc, Janja (Avtor), Lah, Jurij (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (406,17 KB)
MD5: 10F72FC9599DF30E9D1F5EBCFDB3F156

Izvleček
Primerjala sem stabilnostne krivulje, ki predstavljajo temperaturno odvisnost Gibbsove proste energije razvitja psihrofilnih, mezofilnih in termofilnih α-amilaz. Objavljeni rezultati kažejo, da je stabilnost največja pri termofilni α-amilazi in najmanjša pri psihrofilni α-amilazi. Razvidne so tudi različne temperature, pri katerih se razvijejo tako imenovane temperature taljenja. Najvišja je pri termofilni α-amilazi in najnižja pri psihrofilni α-amilazi.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:α-amilaza, psihrofil, mezofil, termofil
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2019
COBISS.SI-ID:1538437571 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:423
Število prenosov:156
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Stability of alpha-amylase in different organisms
Izvleček:
Stability curves representing the temperature dependence of the Gibbs free energy of the unfolding of psychophilic, mesophilic and thermophilic α-amylases are compared. The published results indicate that the stability is highest in the case of thermophilic α-amylase and lowest for psychophilic α-amylase. The unfolding transition temperatures, the so-called melting temperatures, are also evident. Melting temperature is highest for thermophilic α-amylase and lowest for psychophilic α-amylase.

Ključne besede:α-amylase, psihrophile, mesophile, thermophile

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj