izpis_h1_title_alt

Viscoelastic properties of bread dough kneaded with a kitchen machine
Slemenik Perše, Lidija (Avtor), Bek, Marko (Avtor), Oseli, Alen (Avtor), Orbanić, Henri (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (466,84 KB)

Izvleček
Linear viscoelastic range (LVR) of bread dough with various composites was determined with oscillatory amplitude tests, while frequecy test (performed in LVR) enabled determination of viscoelastic behaviour at small deformation. In order to determine flow characteristics of the dough and to evaluate the toreque, which was generated during the kneading on the impeller shaft, rotational flow tests were performed. As the dough is highly viscoelastic material, normal forces stimulate the dough to climb up the impeller shaft. Thus, shear stress dependence of first normal stress coefficient and firts normal stress difference was determined for all compositions of the dough.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:bread dough, rheology, kitchen machine
Vrsta gradiva:Drugo (9)
Tipologija:1.08 - Objavljeni znanstveni prispevek na konferenci
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Leto izida:2018
Št. strani:str. 233-239
Številčenje:Vol. 26
UDK:532.135(045)
ISSN pri članku:1601-4057
COBISS.SI-ID:16209179 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:82
Število prenosov:59
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Gradivo je del zbornika

Naslov:Papers presented at the Nordic Rheology Conference, Trondheim, Norway, June 14-15, 2018
COBISS.SI-ID:16239643 Novo okno

Gradivo je del revije

Naslov:Annual transactions of the Nordic Rheology Society
Skrajšan naslov:Annu. trans. Nord. Rheol. Soc.
Založnik:Nordic Rheology Society
ISSN:1601-4057
COBISS.SI-ID:4705818 Novo okno

Gradivo je financirano iz projekta

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Program financ.:Ciljni raziskovalni programi
Številka projekta:P2-0264
Naslov:Trajnostni polimerni materiali in tehnologije
Akronim:
ID projekta:info:eu-repo/grantAgreement/ARRS/Ciljni%20raziskovalni%20programi/P2-0264

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:krušno testo, reologija, kuhinjski aparat

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj