izpis_h1_title_alt

Viscoelastic properties of bread dough kneaded with a kitchen machine
ID Slemenik Perše, Lidija (Avtor), ID Bek, Marko (Avtor), ID Oseli, Alen (Avtor), ID Orbanić, Henri (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (466,84 KB)
MD5: CA1C7907EC6EFFECD87B8C1B958CECBE

Izvleček
Linear viscoelastic range (LVR) of bread dough with various composites was determined with oscillatory amplitude tests, while frequecy test (performed in LVR) enabled determination of viscoelastic behaviour at small deformation. In order to determine flow characteristics of the dough and to evaluate the toreque, which was generated during the kneading on the impeller shaft, rotational flow tests were performed. As the dough is highly viscoelastic material, normal forces stimulate the dough to climb up the impeller shaft. Thus, shear stress dependence of first normal stress coefficient and firts normal stress difference was determined for all compositions of the dough.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:bread dough, rheology, kitchen machine
Vrsta gradiva:Drugo (9)
Tipologija:1.08 - Objavljeni znanstveni prispevek na konferenci
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Leto izida:2018
Št. strani:Str. 233-239
Številčenje:Vol. 26
PID:20.500.12556/RUL-105926 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:532.135(045)
ISSN pri članku:1601-4057
COBISS.SI-ID:16209179 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:24.12.2018
Število ogledov:784
Število prenosov:223
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Gradivo je del zbornika

Naslov:Papers presented at the Nordic Rheology Conference, Trondheim, Norway, June 14-15, 2018
COBISS.SI-ID:16239643 Povezava se odpre v novem oknu

Gradivo je del revije

Naslov:Annual transactions of the Nordic Rheology Society
Skrajšan naslov:Annu. trans. Nord. Rheol. Soc.
Založnik:Nordic Rheology Society
ISSN:1601-4057
COBISS.SI-ID:4705818 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:krušno testo, reologija, kuhinjski aparat

Projekti

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P2-0264
Naslov:Trajnostni polimerni materiali in tehnologije

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj