Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Viscoelastic properties of bread dough kneaded with a kitchen machine
ID
Slemenik Perše, Lidija
(
Avtor
),
ID
Bek, Marko
(
Avtor
),
ID
Oseli, Alen
(
Avtor
),
ID
Orbanić, Henri
(
Avtor
)
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(466,84 KB)
MD5: CA1C7907EC6EFFECD87B8C1B958CECBE
Galerija slik
Izvleček
Linear viscoelastic range (LVR) of bread dough with various composites was determined with oscillatory amplitude tests, while frequecy test (performed in LVR) enabled determination of viscoelastic behaviour at small deformation. In order to determine flow characteristics of the dough and to evaluate the toreque, which was generated during the kneading on the impeller shaft, rotational flow tests were performed. As the dough is highly viscoelastic material, normal forces stimulate the dough to climb up the impeller shaft. Thus, shear stress dependence of first normal stress coefficient and firts normal stress difference was determined for all compositions of the dough.
Jezik:
Angleški jezik
Ključne besede:
bread dough
,
rheology
,
kitchen machine
Vrsta gradiva:
Drugo
Tipologija:
1.08 - Objavljeni znanstveni prispevek na konferenci
Organizacija:
FS - Fakulteta za strojništvo
Leto izida:
2018
Št. strani:
Str. 233-239
Številčenje:
Vol. 26
PID:
20.500.12556/RUL-105926
UDK:
532.135(045)
ISSN pri članku:
1601-4057
COBISS.SI-ID:
16209179
Datum objave v RUL:
24.12.2018
Število ogledov:
1566
Število prenosov:
268
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Objavi na:
Gradivo je del zbornika
Naslov:
Papers presented at the Nordic Rheology Conference, Trondheim, Norway, June 14-15, 2018
COBISS.SI-ID:
16239643
Gradivo je del revije
Naslov:
Annual transactions of the Nordic Rheology Society
Skrajšan naslov:
Annu. trans. Nord. Rheol. Soc.
Založnik:
Nordic Rheology Society
ISSN:
1601-4057
COBISS.SI-ID:
4705818
Sekundarni jezik
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
krušno testo
,
reologija
,
kuhinjski aparat
Projekti
Financer:
ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:
P2-0264
Naslov:
Trajnostni polimerni materiali in tehnologije
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Nazaj