izpis_h1_title_alt

Vpliv starosti in načina hranjenja vzorca na njegovo motnost
Robida, Tina (Avtor), Kolbl Repinc, Sabina (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,37 MB)

Izvleček
Motnost je izraz kakovosti vode in je ena od prvih lastnosti vode, ki jo opazimo pri vodi. Motnost se pojavi kot posledica prisotnosti suspendiranih delcev v vodi in jih običajno ne vidimo posamično. Ti delci so lahko alge, umazanija, minerali, beljakovine, olja ali celo bakterije. V okviru diplomske naloge so predstavljeni dejavniki, ki bolj kot na zdravstveno ustreznost vplivajo na estetske lastnosti vode, zakonski okviri s področja kakovosti voda in kakovost vode z vidika motnosti. Namen diplomske naloge je bil z laboratorijskimi preiskavami z umetno povzročeno motnostjo z organskimi in anorganskimi primesmi preveriti vpliv starosti in pogojev hranjenja vzorca odvisno od vira motnosti na izmerjene vrednosti motnosti.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:motnost, organske snovi, anorganske snovi, kakovost vode, spektrofotometrija
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Leto izida:2018
Število ogledov:36
Število prenosov:16
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na: Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Influence of sample age and storing on the turbidity
Izvleček:
Turbidity is a reflection of water quality and is one of the first characteristics of water that we notice. Turbidity occurs as a consequence of the presence of suspended particles in water, which we ordinarily do not see individually. These particles can be algae, dirt, minerals, proteins, oils or even bacteria. In the context of this dissertation, I presented the factors, which affect water's aesthetical properties, rather than health suitability of water, statutory boundaries in the field of water quality, and quality of water from the stand point of turbidity. The purpose of the dissertation was to use laboratory testing with artificially caused turbidity, using organic and inorganic additions, to check the influence of age of the sample and conditions of keeping the sample, depending on the source of turbidity and its measured values.

Ključne besede:turbidity, organic matter, inorganic matter, water quality, spectrophotometry

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj