izpis_h1_title_alt

Pripomoček za ostarele in drugače hendikipirane pri pripravi hrane
ID Krmavnar, Pija (Avtor), ID Pezdirc, Vladimir (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (29,74 MB)
MD5: A327A936029B646078FB2987A3DC357D

Izvleček
Cilj te diplomske naloge je prilagoditev kuhinjskih elementov in vključitev pripomočka, ki olajša pripravo hrane. Kuhinja je namenjena predvsem ostarelim in hkrati z njimi nekaterim hendikepiranim. V začetku so analitično obravnavana različna področja težav ostarelih in ergonomija. Analizirani so materiali, ki se lahko potencialno uporabijo v kuhinji. Na podlagi tega je v načrtovalskem delu oblikovana ergonomsko ustreznejša kuhinja, ki je nato umeščena v tloris z različnimi postavitvami. Več pozornosti je namenjene elementom, ki so v stiku z uporabnikom, zato so preoblikovani. Sledijo načrti in vizualizacije ter ovrednotenje rešitve.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:industrijsko oblikovanje, ostareli, hendikepirani, priprava hrane, ergonomija, diplomska naloga
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2018
PID:20.500.12556/RUL-101765 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:04.07.2018
Število ogledov:960
Število prenosov:412
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Aid for the elderly mand handicapped in the food preparation
Izvleček:
The aim of this thesis is to enhance kitchen elements and include an accessory that further facilitates food preparation. Kitchen is primarily designed for the elderly and some of the physically disabled. First, full scope of diseases of the elderly and ergonomics is analytically considered. Materials that could potencially be used in a kitchen are analysed. On this basis, more ergonomically appropriate kitchen is designed and placed into floor plan with different layouts. More attention is given to elements that are in contact with user, and they have been redesigned. All this is followed by plans, visualization and evaluation of the solution.

Ključne besede:industrial design, kitchen, elderly, physically disabled, food preparation, ergonomics, BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj