|
2. Stabilnost jogurtovega solatnega prelivaAjda Šalej, 2007, diplomsko delo Ključne besede: emulzije, stabilnost emulzij, solatni prelivi, jogurtovi solatni prelivi, stabilizatorji, skladiščenje, senzorična kakovost, mikrobiološka kakovost, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 1021,48 KB) |
3. Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedehTjaša Blaznik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, polidisperzni sistemi, omake, škrob, zgoščevalci omak, krompirjev škrob, rižev škrob, koruzni škrob, modificirani koruzni škrob, zgoščevanje omak, skladiščenje omak, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 2,67 MB) |
4. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, diplomsko delo Ključne besede: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Celotno besedilo (datoteka, 817,81 KB) |
5. Primerjava reoloških lastnosti sveih malt in betonov z enako razvito površino agregatnih zrnUroš Erdani, 2012, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska dela, VSŠ, OG-MK, reologija, reološke lastnosti, dodatki, metoda CEM Celotno besedilo (datoteka, 2,78 MB) |
|
|
8. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, diplomsko delo Ključne besede: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Celotno besedilo (datoteka, 1,21 MB) |
9. Strukturni opis biorazgradnje gostil na celulozni osnoviJanez Orehek, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: biorazgradnja celuloznih gostil, struktura celuloznih gostil, karboksimetil celuloza, tozilat karboksimetil celuloze, hidroksitetil celuloza, metil celuloza, Cellulomonas uda, Bacillus subtilis, viskoznost, reducirajoči sladkorji, HPLC, SAXS, reološke lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,34 MB) |
|