|
2. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Celotno besedilo (datoteka, 684,91 KB) |
3. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
4. Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinotAndrej Kovačič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vina Celotno besedilo (datoteka, 1,23 MB) |
5. Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamnaJanja Klanjčar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, KHT, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas Celotno besedilo (datoteka, 792,92 KB) |
6. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Celotno besedilo (datoteka, 883,33 KB) |
7. Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebulaPetra Jakob, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, kultivar Rebula, mošt, belo vino, kratkotrajna maceracija, tehnologija "pelliculaire", kemijska sestava mošta, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 406,95 KB) |
8. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 596,08 KB) |
9. Neznačilen starikav ton belih vinMartina Zapušek, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, belo vino, staranje vina, neznačilna starikava nota, NST, 2-aminoacetofenon, 2-AAP, staranje in zorenje, kemijska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 631,94 KB) |
|