1. Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancevMateja Lušnic Polak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, analitske metode, validacija metod, maščobno tkivo piščancev, krma obogatena s koencimom Q10, maščobne kisline, holesterol Celotno besedilo (datoteka, 1,38 MB) |
2. Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsionMateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: meso, mesni izdelki, mesne emulzije, poliklorirani bifenili, PCB Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Razgradnja polikloriranih bifenilov s starterskimi kulturami za izdelavo sušenih mesninMateja Lušnic Polak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: toksične spojine, PCB, poliklorirani bifenili, starterske kulture, komercialne starterske kulture, tekoča gojišča, mesni izdelki, mesna emulzija, suhe salame Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |
4. Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkovJanja Fingušt, 2016, diplomsko delo Ključne besede: pakiranje živil, aktivno pakiranje, lovilci kisika, absorpcija kisika, meso, mesni izdelki, šunka, salama, pleskavica, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,77 MB) |
5. Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based mediaIva Zahija, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: moulds, Aspergillus parasiticus, mycotoxins, aflatoxin B1, meat-based media Celotno besedilo (datoteka, 1,96 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
7. Optimizacija teksturnih lastnosti koagulatov mesnih namazov, izdelanih z različnimi škrobi in vrstami mokeNoemi Pavlović, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mesni izdelki, paštete, prašičje meso, aditivi, fosfati, škrob, moke, emijske analize, instrumentalno merjenje, Minolta kromometer, senzorične lastnosti, tekstura, stabilnost, barva Celotno besedilo (datoteka, 2,82 MB) |
8. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicahAlenka Jurhar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: goveje meso, mesni izdelki, sekljanci, goveje pleskavice, rastlinski ekstrakti, ekstrakt brina, antioksidanti, fenolne spojine, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini, prekurzorji Celotno besedilo (datoteka, 2,09 MB) |
|
10. Priprava biskvitov s povečano vsebnostjo beljakovinMonika Lesjak, 2023, magistrsko delo Ključne besede: biskvit, beljakovine, sojin izolat, sojine tropine, senzorična analiza, teksturne lastnosti, reološke lastnosti, fizikalno-kemijske lastnosti, hranilna vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,55 MB) |