2x | 2.11% | Secale cereale L., osvetljevanje, fitinska kislina, LED, psevdožita, DPPH•, DPPH, Triticum aestivum, obogaten kruh, pšenica, ABTS, svetloba, semena |
1x | | kalčki, hranilna vrednost, kaljena zrna, kaljena pirina zrna, toplotna obdelava, Camelina sativa L., kaljena pšenična zrna, Triticum spelta, navadni riček, kaljenje konoplje, semena industrijske konoplje, ržen slad, slad, etanol, priprava sladu, bioaktivne snovi, kaljenje rži, kemijska sestava, Secale cereale, metanol, metoda DPPH•, ABTS metoda, DPPH metoda, Folin Ciocalteu metoda, mlečnokislinske bakterije, β-karoten, rženi slad, Triticum aestivum subsp. spelta, tema, kvasovke, biološka dostopnost, abiotski stres, encimska obdelava, antioksidativna aktivnost, znotrajcelična oksidacija, in vitro gastrointestinalna prebava, amarant, kvinoja, ajda, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, pH, slajenje, ječmenov slad, fenolne kisline, kongresna sladica, encimska aktivnost, prosti aminokislinski dušik, viskoznost, ekstrakt, namakanje, sušenje, ekstrakt v osnovni sladici, temperatura, kakovost piva, pivo, določanje stopnje alkohola, določanje pravega ekstrakta, kinetika fermentacije, določanje prostega aminokislinskega dušika, določanje grenčice, beta-kisline, alfa-kisline, žita, fenoli, kuhanje, funkcionalna živila, bioaktivne komponente, Humulus lupulus L., hmelj, vitamini, kislo testo |