2x | 2.35% | Triticum aestivum, fitinska kislina, DPPH•, antioksidativna učinkovitost, Cannabis sativa L., industrijska konoplja, ABTS, flavonoidi, DPPH, obogaten kruh, pšenica, psevdožita, osvetljevanje, LED, svetloba, Secale cereale L. |
1x | | kaljena zrna, kalčki, kaljena pirina zrna, semena, toplotna obdelava, Triticum spelta, Camelina sativa L., kaljenje konoplje, ABTS metoda, ržen slad, slad, etanol, priprava sladu, bioaktivne snovi, kaljenje rži, kemijska sestava, Secale cereale, metanol, metoda DPPH•, navadni riček, DPPH metoda, Folin Ciocalteu metoda, semena industrijske konoplje, β-karoten, rženi slad, Triticum aestivum subsp. spelta, tema, hranilna vrednost, sušenje, namakanje, amarant, kuhanje, fenoli, funkcionalna živila, žita, kvinoja, ajda, encimska obdelava, antioksidativna aktivnost, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, abiotski stres, biološka dostopnost, in vitro gastrointestinalna prebava, znotrajcelična oksidacija, bioaktivne komponente, vitamini, določanje grenčice, določanje pravega ekstrakta, določanje stopnje alkohola, določanje prostega aminokislinskega dušika, kinetika fermentacije, mlečnokislinske bakterije, kislo testo, ekstrakt v osnovni sladici, kvasovke, alfa-kisline, Humulus lupulus L., hmelj, beta-kisline, pivo, temperatura, kakovost piva, kaljena pšenična zrna |