2x | 2% | hmelj, pšenica, fitinska kislina, DPPH•, LED, psevdožita, svetloba, osvetljevanje, DPPH, Triticum aestivum, obogaten kruh, semena, ABTS, pivo, Secale cereale L. |
1x | | hranilna vrednost, mlečnokislinske bakterije, kaljena pirina zrna, kaljena pšenična zrna, Triticum spelta, kinetika fermentacije, kaljenje konoplje, kislo testo, navadni riček, Camelina sativa L., toplotna obdelava, DPPH metoda, ržen slad, slad, etanol, metanol, priprava sladu, bioaktivne snovi, kaljenje rži, kemijska sestava, Secale cereale, metoda DPPH•, rženi slad, Folin Ciocalteu metoda, tema, kalčki, določanje prostega aminokislinskega dušika, ABTS metoda, Triticum aestivum subsp. spelta, β-karoten, semena industrijske konoplje, kaljena zrna, alfa-kisline, viskoznost, ekstrakt, encimska aktivnost, kongresna sladica, prosti aminokislinski dušik, pH, abiotski stres, encimska obdelava, antioksidativna aktivnost, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, slajenje, ječmenov slad, slanost, oksidativna stabilnost, kakovostni parametri, praženje semen, aromatične spojine, beta-glukozidaza, fenolne kisline, Aromazyme, monoterpenski alkoholi, biološka dostopnost, znotrajcelična oksidacija, beta-kisline, bučno olje, Humulus lupulus L., vitamini, kakovost piva, temperatura, določanje pravega ekstrakta, določanje stopnje alkohola, ekstrakt v osnovni sladici, kvasovke, bioaktivne komponente, funkcionalna živila, amarant, kvinoja, ajda, in vitro gastrointestinalna prebava, namakanje, sušenje, žita, fenoli, kuhanje, določanje grenčice |