Numbers

The table includes keywords of all theses, where this person is in the role of a mentor. Keywords are sorted by the frequency, with most frequent keywords at the top. Most frequent keywords may tell what this mentor's research fields and interests are.

Person: Blaž Cigić

Together there are 193 keywords, that are appearing 294 times.
49 of them (25.39 % of all) appear more than once, together appearing 150 times (51.02 % of all appearances).

FrequencyKeyword
Num.%
10x6.67%biogeni amini
8x5.33%antioksidanti, stročnice
5x3.33%živila, spermidin
4x2.67%spermin, DPPH, senzorične lastnosti, Folin-Ciocalteu, HPLC, ječmen
3x2%rastlinska olja, vpliv na zdravje, antioksidativni potencial, analizne metode, ABTS, metabolizem, prehrana, kemijska sestava, soja, ekstrakcija, prehranska vlaknina, poliamini, funkcionalna živila, kislo testo
2x1.33%beljakovine, zelenjava, prehranske vlaknine, spontana fermentacija, prehranska dopolnila, Hordeum vulgare, sadje, fizikalno kemijske lastnosti, kruh, goli ječmen, laneno olje, stopnja proteolize, sončnično olje, derivatizacija, tekočinska kromatografija visoke ločljivosti, kromatografske metode, bioaktivne snovi, gama-aminobutanojska kislina, plevnati ječmen, oksidacija, volčji bob, fižol, proteini, tekstura
1xtehnološke lastnosti, prehranske lastnosti, topna vlaknina, tirozin, motnje metabolizma, tiramin, kognitivne sposobnosti, prehranski vnos, bolezni, analiza živil, oksidativna razgradnja, separacija, ß-glukani, suhi postopki izolacije, Avena sativa, mletje, mlin na kamen, frakcionacija, oves, netopna vlaknina, mokri postopki izolacije, beta-glukani, obstojnost, Lupinus, enterični živčni sistem, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, prehrana ljudi, izolacija beta-glukanov, ječmenova moka, beta-glukani iz žit, LDL holesterol, reološke lastnosti, oljčno olje, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, Folin-Ciocalteu metoda, določanje antioksidantov, antioksidacijski potencial, sezamovo olje, vitamin E, tokoferoli, serotoninski sindrom, kinurenin, gastrointestinalni trakt, razgradnja beljakovin, regeneracija, negativni učinki na zdravje, vnos hrane, sol, glutamat, umami, receptorji, prehranska vrednost, peroksidno število, triptofan, metabolizem triptofana, serotonin, aminokisline, ekološko, modelni lipidni sistem, maloprodajne cene, konvencionalno, rancimat, moka iz stročnic, prehranjevalne navade, nakupovalne navade, študij na daljavo, Univerza v Ljubljani, profesorji, covid-19, pandemija, študenti, delo od doma, sojina moka, topilo, CyreneTM, UV-VIS spektrofotometrija, rastlinski pigmenti, hlapne spojine, prebavljivost, maščobno kislinska sestava, teksturne lastnosti, antinutritivni faktorji, nenalezljive kronične bolezni, vegetable spreads, grah, grahova moka, functional foods, dietary fibers, legumes, emulsion, hydrocolloids, fermentacija, mlečna kislina, fenolni antioksidanti, sir, Mohant, proteoliza, starter kulture, fitinska kislina, mlečnokislinska fermentacija, mikrozelenjava, eksogeni putrescin, vodena fermentacija, pekarstvo, glutenska mreža, čičerikina moka, tomato pomace, starterske kulture, Folin-Ciocalteau, čičerika, lipidi, gluten, vrhunski šport, judo, judoisti, mikrobne transglutaminaze, transglutaminaze, emulgatorji, hranilna vrednost, encimi, ajdova moka, moka, procesne metode, biorazpoložljivost, bioaktivne komponente, nadomestki mleka, rastlinski napitki, solni stres, rastlinski namazi, beli volčji bob, ekstruzija, ekstrudirani izdelki, dehidroaskorbinska kislina, Maillardova reakcija, barva, askorbinska kislina, putrescin, pomarančni sok, neencimsko porjavenje, hitra izguba telesne mase