Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (3)
Lea Lukšič:
Spremembe vsebnosti rutina in kvercetina v zrnih tatarske ajde (Fagopyrum tataricum (L.) Gaertn.) od spravila pridelka do priprave kruha
Tanja Potočnik:
Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega olja
Doris Kokalj:
Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem
MSc theses (18)
Žiga Blatnik:
Analiza primerjave funkcionalnih ploščic iz suhega sadja
Jasmina Masten:
Parametri kakovosti solate, paradižnika in paprike iz trgovin
Martina Zlatevska:
Vpliv blage toplotne obdelave plodov breskev na mikrobiološko obstojnost plodov inokuliranih s plesnimi rodu Penicillium
Sonja Furlan:
Vpliv izbranih maščob in temperaturnega režima shranjevanja na kakovost kajzerice
Gašper Svetelj:
Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)
Jurij Bizjak:
Vpliv sorte leske (Corylus avellana) in temperature stiskanja na nekatere fizikalne in kemijske lastnosti lešnikovega olja
Kristina Polajžer:
Vrednotenje parametrov kakovosti vzorcev solate, paradižnika in paprike, pridelanih po različnih postopkih
Marjeta Kozin:
Vsebnost trans maščobnih kislin v pekovskih izdelkih na slovenskem tržišču
Ivana Polak:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v listih in lesnih poganjkih oljke
Marija Trifunovska:
Ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from algae Pelvetia canaliculata from the Atlantic Ocean into sunflower oil
Nina Šiškovič:
Določevanje hlapnih organskih spojin v tartufih
Petra Vogrinčič:
Vpliv načina pridelave na antioksidativno učinkovitost zelenjave
Petra Peče:
Vsebnost trans maščobnih kislin v izbranih živilskih izdelkih na slovenskem tržišču
Natalija Hocheger:
Vpliv elektroporacije, visokih tlakov in termične pasterizacije na senzorične lastnosti sadnih sokov
Mojca Bahor:
Vpliv osvetljevanja s svetlobo svetlečih diod različnih valovnih dolžin na kemijsko sestavo plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.)
Katja Gutnik:
Vpliv toplotne obdelave z vodo na fenolne spojine češenj (Prunus avium L.)
Melita Kogovšek:
Hranilna vrednost mikroalg vrste Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris po mlečnokislinski fermentaciji
Sana Trček:
Parametri kakovosti olj grozdnih pešk
BSc theses (19)
Zala Sel:
Ekstrakcija bioaktivnih snovi iz odpadkov pri predelavi oljk
Nina Šiškovič:
Sestava in lastnosti mikrobne združbe jabolčnega in balzamičnega kisa
Kristina Jakopič:
Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolk
Lea Raztresen:
Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksini
Petra Veternik:
Mediteranska prehrana kot zdrav način prehranjevanja
Julija Jelenko:
Senzorična primerjava naravnih sladkorjev in umetnih sladil v živilskih izdelkih
Janja Jeseničnik:
Vpliv kratkotrajne toplotne obdelave z vodo na skladiščno sposobnost sadja
Mojca Podgoršek:
Vpliv temperature praženja bučnih semen na vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v bučnem olju
Eva Mustafa:
Tehnologije konzerviranja namiznih oljk
Anja Metelko:
Skladiščenje klimakterijskega in neklimakterijskega sadja na primeru jabolk in pomaranč
Marija Gorenc:
Pomen določanja hrapavosti, zeta potenciala in mejnega kota površine sadja
Teja Narobe:
Izbrane lastnosti soka črnoplodne aronije (Aronia melanocarpa)
Urška Kumer:
Vpliv svetlobe LED diod na izbrane parametre kakovosti kakija med skladiščenjem
Kaja Kranjc:
Vpliv potapljanja sadja v vročo vodo na metabolne spremembe
Klara Kozamernik:
Uporaba hladne plazme za obdelavo sadnih sokov
Tim Ratajc:
Ekstrakcija in karakterizacija nepolarnih komponent iz Capsicum chinense
Nina Ceglar:
Ekstrakcija bioaktivnih komponent iz tropin po stiskanju olj
Karmen Gerič:
Mikotoksini v jabolkih in proizvodih iz jabolk
Anja Gale:
Uporaba užitnih premazov za ohranjanje kakovosti svežega sadja