Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (4)
Benedetta Girardi:
Discovery of novel glycomimetic ligands for Siglec-8
Rok Martinčič:
Napovedovanje antioksidativne aktivnosti in transmembranskega transporta derivatov pulvinske kisline in kumarina
Ema Valentina Brovč:
Razvoj in implementacija analiznih metod za spremljanje sestave in razgradnih poti polisorbatov v medijih in formulacijah terapevtskih proteinov
Eva Shannon Schiffrer:
Sinteza in biokemijsko vrednotenje nepeptidnih reverzibilnih in ireverzibilnih zaviralcev imunoproteasoma
MSc theses (18)
Mojca Zupančič:
Vrednotenje imid dioksimov z deoksiriboznim in ferozinskim testom
Jasna Kuzman:
Določanje superoksid dismutazne aktivnosti izbranim spojinam z aminskimi, oksimskimi, hidroksilaminskimi ali nitroksidnimi skupinami
Ksenija Dvoršak:
Superoksid dismutazna aktivnost stabilnih nitroksidnih radikalov
Petra Hohler:
Vrednotenje od pH odvisnih foto-fizikalnih lastnosti izbranih rodaminskih derivatov
Tjaša Vrhnjak:
Sinteza in vrednotenje spinsko označenih alkilfosfolipidov
Tadeja Janc:
Kemijska glikozilacija rodamina B in 6G z D-manozo in D-glukozo
Mateja Matjaž:
Antioksidativne lastnosti izbranih barbituratov in cikličnih imiddioksimov
Anja Jamšek:
Korelacija med aktivnostjo in kvantitativno vsebnostjo antioksidantov v slovenskih belih vinih
Daniela Metelko:
Sinteza kumarinskega fluorescentnega označevalca za tekoče kristale
Nina Nahtigal:
Vrednotenje izbranih spojin s sposobnostjo kelacije kovinskih ionov kot antioksidantov
Manca Volovšek:
Antioksidativne lastnosti oleuropeina in ekstraktov iz oljčnih listov
Anja Žmuc:
Postavitev deoksiriboznega testa na mikrotritrski ploščici in vrednotenje izbranih antioksidantov
Lidija Klanjšek:
Vrednotenje prostih maščobnih kislin v polisorbatih z jedrsko magnetno resonanco in z določanjem kislinskega števila
Ana Krstova:
Vrednotenje zaostanka radikalov in ostalih fizikalno kemijskih sprememb pomožnih snovi po sterilizaciji z gama-žarki
Lara Slavec:
Sinteza izbranih kinazilonov ter vrednotenje njihove antioksidativne kapacitete in sposobnosti kelacije kovinskih ionov
Tina Barborič:
Sinteza predzdravila simvastatina za limfatično absorpcijo
Zala Škulj:
Sinteza in vrednotenje antioksidativne kapacitete izbranih kinazolinonov
Sara Islamovič:
Vrednotenje strukture liotropnih tekočih kristalov z elektronsko paramagnetno resonanco
BSc theses (18)
Magdalena Kokalj:
Sistematični pregled vpliva kajenja na pospešeno staranje kože
Maruša Klemenčič:
Vrednotenje antioksidativne kapacitete izbranih kozmetičnih izdelkov za nego kože
Ana Krstova:
Sinteza in vrednotenje antioksidativnih lastnosti derivatov 5-benziliden-N,N-dimetilbarbiturne in 5-benziliden-N,N-dimetiltiobarbiturne kisline
Lidija Klanjšek:
Uporaba DPPH metode za ugotavljanje antioksidativnih lastnosti izbranih negovalnih kozmetičnih izdelkov
Maša Močnik Roner:
Primerjava učinkovitosti konzervansov za uprabo v naravno kozmetiki z izzivnim preizkusom in določanjem celokupnega števila mikroorganizmov
Petra Piskule:
Vrednotenje antioksidativnih lastnosti pri izbranih 5-benzilidenrodaninih s kinetiko redukcije 2,2-difenil-1-pikrilhidrazila
Zala Škulj:
Ugotavljanje antioksidativnih lastnosti pri izbranih 5-benziliden barbituratih z metodo redukcije 2,2-difenil-1-pikrilhidrazila
Neža Trdina:
Načrtovanje in sinteza neionogenih amfifilnih mimetikov glikolipida
Tadej Ojsteršek:
Sinteza dvojnih fluorescenčno-spinskih označevalcev kumarinskega tipa
Jure Borišek:
Sinteza L-IDO-epoksida in amfifilnih oksimskih derivatov D-galaktoze
Zala Zorko:
Razvoj hitre in enostavne metode za določanje koncentracije arganovega olja v kremah za obraz
Katja Konečnik:
Sinteza 2-aminotiofenov iz triacetonamina in vrednotenje njihovih antioksidativnih lastnosti
Teja Petrović:
Stabilnost resveratrola v mikroemulzijah
Sandra Jeras:
Določanje antioksidantov v vzorcih naravne kozmetike z redukcijo 2,2-difenil-1-pikrilhidrazila
Kristina Petrovič:
Vrednote antioksidativnih lastnosti pri izbranih rodaninih z metodo redukcije 2,2-difenil-1-pikrilhidrazila in deoksiriboznim testom
Petra Rusjan:
Vrednotenje liotropnih tekočih kristalov z elektronsko paramagnetno resonanco po vgradnji resveratrola
Tadeja Skubic:
Sistematični pregled raziskav vpliva vitamina E na kožo
Irena Kastelic:
Sinteza in vrednotenje derivatov 3,5-difenil-1,2,4-triazola kot možnih antioksidantov za uporabo v kozmetičnih izdelkih
Other documents (8)
Janez Mravljak, Lara Slavec, Martina Hrast, Matej Sova:
Synthesis and evaluation of antioxidant properties of 2-substituted quinazolin-4(3H)-ones
Ema Valentina Brovč, Stane Pajk, Roman Šink, Janez Mravljak:
Protein formulations containing polysorbates
Eva Shannon Schiffrer, Matic Proj, Martina Gobec, Luka Rejc, Andrej Šterman, Janez Mravljak, Stanislav Gobec, Izidor Sosič:
Synthesis and biochemical evaluation of warhead-decorated psoralens as (immuno)proteasome inhibitors
Giacomo Biagiotti, Edvin Purić, Iztok Urbančič, Ana Krišelj, Matjaž Weiss, Janez Mravljak, Cristina Gellini, Luigi Lay, Fabrizio Chiodo, Marko Anderluh:
Combining cross-coupling reaction and Knoevenagel condensation in the synthesis of glyco-BODIPY probes for DC-SIGN super-resolution bioimaging
Janez Mravljak, Žiga Jakopin:
Iron-binding and anti-fenton properties of novel amino acid-derived cyclic imide dioximes
Sonia Losada-Barreiro, Matej Sova, Janez Mravljak, Luciano Saso, Carlos Bravo-Díaz:
Synthesis, in vitro antioxidant properties and distribution of a new cyanothiophene-based phenolic compound in olive oil-in-water emulsions
Blaž Lebar, Tinkara Lekić, Pija Košir, Miha Kastelic, Mitja Zidar, Janez Mravljak, Stane Pajk:
Polysorbate stability
Blaž Lebar, Mitja Zidar, Janez Mravljak, Roman Šink, Aleš Žula, Stane Pajk:
Alternative buffer systems in biopharmaceutical formulations and their effect on protein stability