izpis_h1_title_alt

Omejena difuzija v poroznih snoveh
Kosmač, Domen (Avtor), Mohorič, Aleš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, Bajd, Franci (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,74 MB)

Izvleček
V tem delu se osredotočim na merjenje omejene difuzije z jedrsko magnetno resonanco (NMR). V prvem delu je opis difuzije in omejene difuzije. Sledijo osnove NMR in opis meritev. Opisani so tudi elementi merilnega sistema z NMR. Predstavljene so meritve omejene difuzije v homogenem izotropnem vzorcu ter v heterogenem izotropnem vzorcu in anizotropnem vzorcu. Iz meritve lahko sklepamo na mikroskopsko strukturo vzorca, usmerjenost podolgovatih por in njihovo velikost.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Difuzija, omejena difuzija, NMR, PGSE, anizotropna difuzija
Vrsta gradiva:Zaključna naloga (mb12)
Organizacija:FMF - Fakulteta za matematiko in fiziko
Leto izida:2017
COBISS.SI-ID:3146596 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:313
Število prenosov:411
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Restricted diffusion in porous media
Izvleček:
This work focuses on measuring diffusion with nuclear magnetic resonance (NMR). First part describes diffusion and restricted diffusion. Next, follow the basics of NMR and description of measurements. The elements of the measuring system with NMR are also described. Presented are measurements of bulk diffusion in isotropic sample as well as restricted diffusion in isotropic and anisotropic sample. From the measurements we can infer the microscopic structure of the sample, the orientation of oblong pores and their size.

Ključne besede:Diffusion, restricted diffusion, NMR, PGSE, anisotropic diffusion

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj