izpis_h1_title_alt

Ali so gumijasti bomboni elastični?
ID Gostinčar Blagotinšek, Ana (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/4509/ Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Gumo (elastični ogljikovodikov polimer) izdelujejo iz naravnega ali sintetičnega lateksa. Gumijasti bomboni kljub imenu niso izdelani iz lateksa, temveč iz želatine, sladkorjev in dodatkov za vonj, okus in videz. Uporabna lastnost gume, zaradi katere jo množično uporabljamo za pnevmatike (in še marsikje), je njena prožnost: po obremenitvi (stisku ali raztegu) se vrne v prvotno obliko.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:guma
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.04 - Strokovni članek
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Založnik:Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
Leto izida:2017
Št. strani:34-34
Številčenje:21
PID:20.500.12556/RUL-92723 Povezava se odpre v novem oknu
ISSN:1318-9670
COBISS.SI-ID:11595337 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:24.08.2017
Število ogledov:1393
Število prenosov:218
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:physics

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj