izpis_h1_title_alt

Kartografski prikaz ocenjene potresne ranljivosti in pričakovane poškodovanosti stavb v slovenskih občinah
ID Fröhlich, Barbara (Avtor), ID Petrovič, Dušan (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Šket Motnikar, Barbara (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (4,30 MB)
MD5: 8E4BEEAA4D4665687907D9CD4B625252
PID: 20.500.12556/rul/d0a1e8b1-00ce-42cb-9f4d-d8784f4285a2

Izvleček
V magistrskem delu obravnavamo kartografski prikaz ocenjene potresne ranljivosti in pričakovane poškodovanosti stavb v slovenskih občinah. Te podatke predstavimo tudi za različna časovna obdobja. Na področju proučevanja potresov je že veliko narejenega, še vedno pa se le teh ne da napovedati. Zato je toliko bolj pomembno razumevanje nevarnosti in posledic, ki jih lahko potres povzroči. V magistrskem delu smo se osredotočili na kartografski prikaz, v ozadju pa je analiza podatkov in različni izračuni, s katerimi smo lahko kartografsko predstavili oceno potresne ranljivosti in pričakovano poškodovanost stavb v občinah. Na začetku magistrskega dela smo se dotaknili teorije potresov in področij seizmičnosti Slovenije, ki so povezana z izdelanim kartografskim prikazom. Opisan je izračun in pa sama izdelava vseh kartografskih prikazov. Na koncu smo karte analizirali, jih statistično obdelali in obrazložili zastavljene hipoteze.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:kartografski prikaz, potres, potresna poškodovanost stavb, potresna ranljivost stavb
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Založnik:[B. Fröhlich]
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/RUL-91361 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:528.9:624.042.7(043.3)
COBISS.SI-ID:8038753 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:29.03.2017
Število ogledov:1525
Število prenosov:495
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Cartographic presentation of estimated seismic vulnerability and expected damage of buildings in the Slovenian municipalities
Izvleček:
In master's theses we discuss the cartographic presentation of expected seismic vulnerability and possible damage of buildings in Slovenian municipalities. We present those data for different time periods. There has already been done many studies of earthquakes and their effects, but we still cannot predict them. Therefore we have to pay more attention to the hazards and consequences of earthquakes. In this master’s thesis we focused on cartographic presentation, in the background there is analysis of data and various calculations by which we presented estimated seismic vulnerability and damage of buildings in municipalities. At the beginning we explained certain areas of seismic activity in Slovenia which are associated with the established cartographic presentation. We explained the calculations we did and the creation of maps. Finally, we analyzed the maps, made some statistical analysis and explained the hypothesis we have defined at the beginning.

Ključne besede:cartographic presentation, earthquake, seismic damage of buildings, seismic vulnerability of buildings

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj