izpis_h1_title_alt

Korekcija temperature v tunelski peči
Dolenc, Peter (Avtor), Karer, Gorazd (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,79 MB)

Izvleček
Cilj diplomske naloge je bil programsko odpraviti problem preveč zapečenih izdelkov v serijski proizvodnji peke kruha. Ta problem nastane, ko se zaradi določenega razloga, kot je npr. menjava vrste izdelka, pojavi večja luknja na tekočem traku. Vnos testa v peč je v tem primeru močno zmanjšan in posledično prihaja do dviga temperature v območju in okolici luknje. Programska logika peči teče na programirljivem logičnem krmilniku. Program je večinoma izdelan v lestvičnem diagramu, določene funkcije pa so zaradi lažjega dela z zbirkami napisane v strukturiranem tekstu. Reševanje problematike smo razdelili na tri dele. Prvi del vsebuje programsko beleženje lukenj, s pomočjo presvetlitvenega senzorja montiranega na vstopu v peč in njihovo sledenje skozi peč. Drugi del zajema izdelavo dodatnega zaslona na nadzornem sistemu, ki je namenjen prikazu trenutnega stanja na traku in temperature v peči. Tretji del na podlagi informacije o velikosti in lokaciji lukenj ustrezno zniža temperaturo peke. Potrebne vrednosti temperatur so bile določene na podlagi nasvetov procesnega tehnologa v podjetju. V prihodnosti bo potekalo tudi testiranje na realnem sistemu.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:programirljiv logični krmilnik, lestvični diagram, peč, nadzorni sistem
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FE - Fakulteta za elektrotehniko
Leto izida:2016
Število ogledov:1025
Število prenosov:616
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Temperature correction in a tunnel baking oven
Izvleček:
The main aim of the thesis was to develop a solution for the problem of overbaked products in serial bread-baking production. The problem can occur due to several different reasons. One of them is the change of baking product, when an empty space on the conveyor belt appears. As a result, dough entry in the oven is reduced. Therefore, the themperature in this area rises. The control software runs on a programmable logic controller. It is programmed mostly using ladder diagram, while some functions are written using structured text. We divided the solution into three parts. The first part is intended for tracking of holes through the oven using a through-beam sensor that is implemented at oven inlet. Second part describes creating of an extra screen in the supervisory control system, which is designed for visual presentation of the current position of holes and the temperatures in the oven. Part three, based on the size and the location of the holes, lowers the baking temperature to prevent overbaked products. Adequate values for temperature changes were determined according to the advice given by a process technologist. We are planning to test the program on an actual system as well.

Ključne besede:programmable logic controller, ladder diagram, oven, supervisory system

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj