izpis_h1_title_alt

Uvod
ID Krek, Janez (Avtor), ID Globokar, Roman (Avtor), ID Kalin, Janica (Avtor), ID Kodelja, Zdenko (Avtor), ID Pribac, Igor (Avtor), ID Šimenc, Marjan (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/1196/ Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Analiza in zasnova šolskega sistema v Republiki Sloveniji izhaja iz dejstva, da je Slovenija sestavni del Evropske unije in članica Sveta Evrope je sodobna demokratična država; njena družba in politični sistem sta utemeljena na vrednotah človekovih pravic, pravne države, pluralne demokracije, strpnosti in solidarnosti. Večinska legitimnost teh vrednot je nesporna. Obenem je Slovenija država s svojo tradicijo, zgodovino, kulturo in posebnostmi, ki se oblikujejo v dinamičnem odnosu s svetom. Ekonomsko in politično je država vključena v tokove vse bolj globalno povezanega sveta, v katerem obstoj in nadaljnji razvoj razvitih družb temeljita na znanju in na ustvarjanju novega znanja. V javnih vrtcih in šolah, ki so del družbe, mora proces vzgoje in izobraževanja mladih generacij temeljiti na teh skupnih vrednotah in jih usposabljati za samostojno življenje, za skupno delovanje in participacijo v političnem življenju.

Jezik:Neznan jezik
Ključne besede:vzgojni cilji
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano (r6)
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Leto izida:2011
Založnik:Zavod RS za šolstvo
Št. strani:11-62
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:1050
Število prenosov:129
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Neznan jezik
Ključne besede:aims of education

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj