izpis_h1_title_alt

Flavonoidi lesa in drevesne skorje
Oven, Primož (Avtor), Vek, Viljem (Avtor), Poljanšek, Ida (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-VJUAP34K Povezava se odpre v novem oknu
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (543,82 KB)
MD5: FF814D24500E8082CBA1F913FDED346A

Izvleček
V prispevku so podrobneje opisani flavonoidi, ki predstavljajo najbolj razširjeno skupino fenolnih naravnih produktov v rastlinskem svetu. Pojasnjene so definicije in klasifikacija teh spojin, predstavljene strukturne formule nekaterih najpogostejših spojin, ter opisana njihova vloga v drevesnih tkivih.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:ekstraktivi, fenolne spojine, skorja, les
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano (r6)
Tipologija:1.02 - Pregledni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2011
Založnik:Zveza društev inženirjev in tehnikov gozdarstva in lesarstva Slovenije
Št. strani:Str. 412-417
Številčenje:Let. 63, št. 11/12
UDK:630*8
ISSN pri članku:0024-1067
COBISS.SI-ID:1989769 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:1014
Število prenosov:167
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Gradivo je del revije

Naslov:Les
Skrajšan naslov:Les
Založnik:Zveza društev inženirjev in tehnikov gozdarstva in lesarstva Slovenije, Zveza društev inženirjev in tehnikov gozdarstva in lesarstva Slovenije, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo, Založba Univerze, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo
ISSN:0024-1067
COBISS.SI-ID:13940224 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Flavonoids of wood and bark in trees
Ključne besede:phenolic compouns, extractives, flavonoids, occurrence, wood, bark

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj