izpis_h1_title_alt

Petola-stromatolitic basement for manual gathering of salt in Secovlje salina
Kovač, Nives (Avtor), Glavaš, Neli (Avtor), Šket, Boris (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.ciesm.org/online/archives/abstracts/PDF/39/PG_0748.pdf Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
In Secovlje salina (Gulf of Trieste, northern Adriatic), the stromatolitic microbial mat named "petola" is a crucial element in old mediaeval manner of salt-production so the understanding of its chemistry is very important for the preservation and progress of this activity. The chemical study (FT-IR, supp.13C-NMR, elemental analyses) was performed to investigate the petola composition and its transformations during salt-making processes.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:soline, referati, morje, sediment, Sečoveljske soline, solinsko blato, petola, stromatolitska podlaga, peloid
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano (r6)
Tipologija:1.08 - Objavljeni znanstveni prispevek na konferenci
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2010
Št. strani:str. 270
Številčenje:vol. 39, št. 1
UDK:54
ISSN pri članku:0373-434X
COBISS.SI-ID:2223951 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:520
Število prenosov:127
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Gradivo je del revije

Naslov:Rapports et Proces Verbaux des Réunions - Commission Internationale pour l'Exploration Scientifique de la Mer Méditerranée
Skrajšan naslov:Rapp. P-V. Réun. - Comm. Int. Explor. Sci. Mer Mediterr.
Založnik:Commission internationale pour l'exploration scientifique de la Mer Méditerranée
ISSN:0373-434X
COBISS.SI-ID:26255104 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Neznan jezik
Ključne besede:salinity, mineralogy, Adriatic Sea

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj